Vrijblijvend kennismaken?         
In de praktijk of online            

Maak zelf je afspraak             

ook voor vervolgafspraken               

    

logo met praktijk

Hoe gaat een EFT sessie nou precies?

Je hebt wellicht gelezen hoe EFT werkt, maar wilt ook weten hoe een sessie verloopt. Elke sessie is uniek, maar hieronder lees je het algemene verloop. Je moet je voorstellen dat een sessie bestaat uit herhaaldelijk doorlopen van onderstaande onderdelen. 

EFT actie foto kleinEmotie activeren

Ik vraag je eerst hoe je je probleem ervaart (dus niet het verhaal en de oorzaak, maar vooral wat je ervaart als je er aan denkt). Met deze herinnering activeer je de bijbehorende emotie(s) en lichamelijke reactie(s). 


Kloppen/Tikken en praten (ook wel 'tapping' genoemd)

Daarna tik ik met twee vingers op speciale (meridiaan)punten op je gezicht en romp. Dit geeft een kalmerend signaal naar je brein. Tegelijkertijd zeg je korte zinnen na. Dit zijn aanvankelijk woorden die weergeven hoe je je probleem ervaart. Je brein herkent dit, het is waar. Je voelt je begrepen en gehoord. Daarna volgen zinnen die je helpen relativeren en die je uitnodigen om het probleem los te laten of anders te bekijken. Door het tikken op meridiaanpunten worden de emoties letterlijk ontladen. De diepe ademhaling die volgt, versterkt dat effect. 

eft werking

Patroon onderbreken

Daarna denk je aan iets fijns en vervolgens aan iets onbelangrijks (ik stel je een 'stomme' vraag of leid je af met een grapje). Je gebruikt dan een ander deel van je brein. Deze onderbrekingen van je automatische reactie maken het voor je brein lastig om je probleem vast te houden. Dat merk je zelf wanneer je opnieuw aan je probleem denkt. Je zult merken dat je anders reageert. 

Nieuwe situatie bevestigen

We gaan - als de emoties zijn ontladen - een ander scenario schetsen dat nu beter bij je past. Hoe had je willen reageren, achteraf gezien? Als je niet zo door emotie was beïnvloed? Welke conclusies zou je willen veranderen? Dit bevestigen we hardop, tikkend op de meridiaanpunten. De invulling van deze fase is erg afhankelijk van de aanvankelijke hulpvraag.

Emotional Freedom Techniques, iets voor jou?

Tijdens een sessie wisselen bovenstaande fases zich telkens af. Een sessie duurt ongeveer 75 minuten. Je kunt vrijblijvend kennismaken en daarna beslissen of je een consult wilt. Het kennismaken kan telefonisch, via Skype of persoonlijk in de praktijk.

 

0
0
0
s2sdefault