fbpx
Skip to main content

Over mij, Anita Eeltink

 

Kernwaarden

Vrijheid is voor mij enorm belangrijk. Maar ook verantwoordelijkheid. Het een kan niet zonder het ander. Ik heb veel moeite met hokjes, labels en regels-om-de-regels, maar ben trouw aan mijn zelf opgelegde regels. Ik ben zorgvuldig, gevoelig, betrouwbaar, integer en oprecht. En ik ben praktisch ingesteld. De mouwen opstropen en d’r an!
Daarnaast is werken vanuit verbinding met en vertrouwen in 'het Al' (dat-wat-verder-gaat-dan-ons-brein-kan-bevatten'), voor mij belangrijk.  
Natuurlijk heb ik ook mijn valkuilen, zoals mijn ongeduld. En ik kan er slecht tegen als iets niet gaat zoals ik had bedacht. Gewoon een mens dus 😉

Ik heb in een ver verleden verpleegkunde gestudeerd en werkte met veel plezier in de psychiatrie. Tot het me daar te spannend werd. Ik bleek niet bestand tegen de agressie-incidenten. Had ik toen EFT gekend, dan was het misschien anders gelopen, maar ik koos voor een andere werkplek met meer veiligheid. In 2012 ben ik gestart met Praktijk EFT-Aalten waar ik inmiddels honderden mensen heb mogen helpen. Er wordt mij vaak gevraagd hoe ik erbij ben gekomen. Ik vertel het je hieronder.

Vanaf mijn 30e heb ik diverse cursussen gevolgd, gericht op zelfontwikkeling, waaronder NLP en coaching. Ik las ook een artikel over EFT (Emotional Freedom Techniques) en dacht: dit kan niet; dit is tè simpel. Ik ging met mijzelf aan de slag aan de hand van de toen nog Engelstalige handleiding en was al snel enthousiast. Als kind van gescheiden ouders had ik de nodige emotionele bagage. Het heeft mij geholpen de stap te zetten om het contact met mijn vader na meer dan 15 jaar weer te herstellen, waar ik heel dankbaar om ben.

De proef op de som

In die beginfase, toen ik nog skeptisch was over de werking van EFT (ik dacht dat ik mijzelf voor de gek hield) was ik met mijn moeder in de sauna. Hierbij was zij verkrampt van angst aan de badrand aan het 'genieten' van het warme water in het ondiepe zwembad. Ik stelde voor EFT toe te passen; ik was nieuwsgierig of het ook bij haar zou werken. En jawel: binnen een aantal minuten stond ze ontspannen midden in het zwembad en niet veel later ging ze (vrijwillig) koppie onder! Huh?! We keken elkaar verbaasd aan en moesten ook wel lachen. Dat was toch wel erg bizar.... hier moest en zou ik meer van weten!

Professionele start

Ik heb een intensieve, uitgebreide opleiding tot EFT-therapeut gevolgd en ben gestart met mijn eigen praktijk. Een paar jaar later in de zomer van 2015 heb ik samen met enthousiaste collega's de Stichting EFT opgericht. Tot 1 juli 2021 was ik voorzitter van deze stichting. Natuurlijk houd ik mijn kennis en vaardigheden bij en blijf ik mijzelf ontwikkelen door onder andere intervisie en scholing.
Inmiddels combineer ik EFT graag met opstellingen-werk. Een krachtige combinatie.

Oplossing

Natuurlijk is niet elke klacht opgelost binnen een paar minuten zoals bij mijn moeder, maar nog steeds geniet ik van de momenten waarop cliënten mij verbaasd aankijken na de eerste rondjes kloppen of bij het opstellen van 'poppetjes'. Huh?!.... "Ja, zo werkt het ", zeg ik dan, en dat is een belangrijke stap op de weg naar emotionele vrijheid.

 

Missie

Ik help volwassenen hun 'emotionele rommel' op te ruimen, zodat ze gelukkiger met zichzelf / hun leven zijn en meer veerkracht ervaren. Én zodat ze de rotzooi niet doorgeven aan de volgende generatie. Altijd vanuit mildheid en acceptatie van 'dat wat is'. Zo wordt de wereld een stukje mooier (bewuster).
Ik leer je technieken waar je zelf mee aan de slag kunt. Dat vind ik belangrijk: dat jij je EIGEN mogelijkheden (her)ontdekt. En waar nodig help ik je met de grote schoonmaak. Want je hoeft niet alles alleen te doen.