Vrijblijvend kennismaken?         
In de praktijk of online            

Maak zelf je afspraak             

ook voor vervolgafspraken               

    

logo met praktijk

Wat is EFT

Heb je problemen waar je maar niet vanaf komt? Heb je alles geprobeerd en geloof je niet meer dat er een oplossing voor is? Je zult verbaasd zijn hoe effectief EFT is.

Wat is Emotional Freedom Techniques (EFT)?

Bij EFT klop/tik/tap je met twee vingers op meridiaanpunten op je hoofd en romp terwijl je er korte zinnen bij uitspreekt. Je klachten en problemen lossen op. EFT werkt beter dan praten en pillen alleen. Dat is de simpele uitleg. Voor mij niet genoeg ;-) 

Onderbewuste

Menselijk gedrag wordt voor ongeveer 95% bepaalt door een deel van ons brein dat razendsnel reageert zonder dat we er over hebben nagedacht. Een deel dat nauw is verbonden met ons lijf en minder met ons hoofd of met taal. Je manier van reageren, je gedrag veranderen of problemen oplossen door er alleen over te praten heeft daardoor beperkingen. Daarom werk ik met technieken die gebruik maken van de KRACHT van die 95%. Ik help je om zelf - of met mijn hulp - dat deel van het brein rechtstreeks te beïnvloeden. Dat doe ik op een praktische, luchtige manier die ook eenvoudig zelf te leren is. Zonder lang praten, zonder pillen. En heel belangrijk: no-nonsense.

Een andere kijk op problemen en klachten

Als je een probleem of klacht hebt, is er NIETS MIS met je. Je manier van reageren is 'slechts' gebaseerd op dat wat je eerder hebt ervaren (*) en de emoties die daaraan gekoppeld zijn. Diezelfde emoties worden getriggerd bij gebeurtenissen in het hier en nu. Vaak zie je zelf het verband niet meer tussen die eerdere gebeurtenissen en het hier en nu. Het gaat 'automatisch'. Met EFT beïnvloed je die 'automatische piloot' rechtsreeks.

Direct effect met Emotional Freedom Techniques (EFT)

Het effect van EFT is dat je reacties op je probleem of klacht veranderen. Tijdens de sessie merk je al dat het beeld dat je bij je probleem had vervaagt, je kunt er moeilijker 'bij komen' of 'het probleem staat verder van je af'. Het terughalen van dezelfde (nare) emotie kost meer moeite, of is onmogelijk geworden. Sensaties in je lichaam zoals een knoop in je maag of spanning op je borst nemen af. Ook zeggen mensen vaak dat ze anders tegen de situatie aan kijken en dat er ruimte is voor andere gedachten. 
Je reageert daarna in je eigen omgeving 'automatisch' ook op een prettiger manier. EFT heeft ook een positief effect op fysieke klachten die verband houden met stress. 

EFT actie foto kleinPraktisch, luchtig èn ZELF te doen!

Voor veel mensen is EFT een prettige, veilige manier van (ver)werken. Mensen die EFT hebben toegepast zijn over het algemeen enthousiast over de aanpak en verbaasd over het resultaat. Het is ook goed zelf toe te passen bij eenvoudige klachten. Je tikt/klopt tijdens een sessie met twee vingers op meridiaanpunten op je gezicht en romp terwijl je korte zinnen uitspreekt die met je probleem te maken hebben.

Hoe gaat zo'n EFT-sessie?

Je kunt lezen hoe een sessie stap voor stap verloopt en zo wellicht nog beter begrijpen hoe en waarom het werkt.

Voor jou?

Je kunt vrijblijvend kennismaken en daarna beslissen of je een consult wilt. Het kennismaken kan telefonisch, via Skype of persoonlijk in de praktijk.


*) Met EFT werk je veel met herinneringen. Een herinnering hoeft niet persé oud te zijn. Als je bang bent voor een spin en je kunt je NU voorstellen hoe dat ook alweer voelt, dan is dàt gevoel de herinnering. Een herinnering kan ook een beeld zijn dat je nog voor je ziet, een sensatie in je lichaam of een geluid dat je innerlijk nog kunt horen. Uiteraard zullen soms ook oudere (jeugd)herinneringen gebruikt worden. De herinneringen waarmee we werken, hoef je niet altijd vooraf te 'bedenken', ze dienen zich vaak spontaan aan.

 

0
0
0
s2sdefault