Skip to main content

Voor wie is EFT geschikt en voor wie niet?

Geschikt voor héél veel mensen

EFT is een oplossing voor een breed scala aan uitdagingen, problemen en klachten bij zowel volwassenen als kinderen en jongeren. Ik hou er van te werken met mensen die bereid zijn zich te laten verrassen over het effect van een sessie. 
Maar eerlijk is eerlijk: ik kan niet iedereen helpen (hoe enthousiast ik ook ben over EFT, er bestaat volgens mij niet één oplossing voor alles en iedereen). 
Als je meer of andere hulp nodig hebt, merken we dat meestal snel. Ik verwijs indien mogelijk door naar andere hulpverleners. 

Leeftijdsgrens

Ik behandel alleen mensen vanaf 14 jaar en ouder, omdat dat nu eenmaal beter bij mij past. Bij jongere kinderen kan ik jou als ouder leren hoe jij je kind kunt helpen met EFT. 

Psychiatrie 

Ik behandel mensen met klachten die verband houden met gediagnosticeerde persoonlijkheidsstoornissen en schizofrenie, alleen in overleg met de behandelend psychiater. 

Reeële verwachtingen

EFT werkt niet voor de genezing van:
-  Acute, medische klachten
- Degeneratieve ziekten (zoals kanker)
- Chronische ziekten (Reuma, MS, etc)

EFT kan wel een positieve bijdrage leveren aan de psychische aspecten van de ziekte, zoals ‘het omgaan met’ en het verwerken van 'de gevolgen van'.