fbpx
Skip to main content

Vrijblijvend kennismaken?
In de praktijk of online

Maak zelf je afspraak

ook voor vervolgafspraken

Twee daagse EFT cursus voor professionals

 

Ben je therapeut, praktijkondersteuner, coach of psycholoog en wil je jouw clienten een extra tool meegeven om zelf emoties te kunnen reguleren tussen de consulten door? Misschien wil je zelf ook een extra instrument beschikbaar hebben om je cliënten te kunnen helpen bij o.a. angst en trauma?  Je weet vast dat met alleen praten en begrijpen je niet altijd volledig kunt doordringen tot het onderbewuste, emotionele brein - terwijl daar een groot deel van de oplossing ligt. Met EFT (oftewel 'tapping') kom je daar wel en voeg je een fysiek element toe. Dat is bijzonder effectief gebleken bij het kunnen toelaten en doorvoelen van emoties.
Bovendien is EFT goed te combineren met andere vormen van therapie. 


The missing link
Ons emotionele brein bepaalt of wij angst en stress voelen. Ons emotionele breindeel (limbisch systeem) werkt altijd sneller dan ons rationele breindeel (neocortex).
Stress, angst en spanning worden meestal veroorzaakt door prikkels van buiten die door dit emotionele centrum als een (mogelijke) bedreiging gezien worden. Het gevolg: stress en emoties worden geactiveerd en zijn voelbaar in het lichaam. Dat lichaam trekt zich niets aan van wat je (cliënt) cognitief weet, denkt en vindt. Kalmerende woorden en gedachten vanuit het rationele brein hebben dan ook maar beperkt invloed. Je hebt meestal een fysieke ontlading nodig om de stress-reactie helemaal te stoppen. Die fysieke ontlading ontbreekt in veel therapievormen.

Emoties als verdriet, onmacht en boosheid horen uiteraard bij het leven en daar is niets mis mee. Het is niet altijd onderdeel van onze (familie)cultuur geweest om emoties volledig te uiten. Of het was - door allerlei omstandigheden - niet emotioneel veilig genoeg om ruimte te maken voor emoties. We zijn als mensen in de loop der tijd erg goed geworden in denken en analyseren, maar dat vóelen... dat is wat naar de achtergrond geraakt.
Onverwerkte emoties geven - soms jaren later - nog een onaangenaam effect in het hier en nu. Met EFT geef je het lichaam de veiligheid om die emoties (alsnog) te kunnen toelaten en doorvoelen. 

Emotional Freedom Techniques (EFT)
EFT is één van de krachtigste en snelst werkende methodieken die wél die veiligheid en ontlading geeft. Niet voor niets is er toenemende belangstelling voor deze methodiek en wordt er steeds meer onderzoek naar gedaan.

• Met EFT krijg je direct toegang tot het emotionele brein en de neurale stress netwerken,
• Blijvende kalmering van stresssysteem via het lichaam,
• Optimaal gebruik van cognitie door inzet van taal,
• Eenvoudig te leren voor zelfhulp,
• Ook te combineren met al jouw andere tools.

Kortom: je bereikt snel en constructief resultaat als je zowel het cognitieve als het emotionele brein én het fysieke lichaam meeneemt in je aanpak. Al deze componenten zitten in de EFT methodiek die je in deze cursus kunt leren!


Tweedaagse training voor professionals

In deze cursus is er ruimte voor theorie en praktijk. Je oefent met elkaar en je ziet demo’s. Met ruimte voor persoonlijke aandacht, zodat je zelf ervaart hoe krachtig deze methodiek is. Er zit wat tijd tussen de eerste en de tweede dag zodat je het geleerde kunt oefenen. Op dag twee gaan we wat meer de diepte in. Na deze twee dagen heb je de basis van EFT goed in de vingers en kun je dit bij je eigen cliënten of patiënten introduceren. 

Reacties:

"Ik ben enthousiast geworden om het toe te passen"

"Ik heb handvaten gekregen om mee aan de slag te gaan"


Praktische informatie

Data: 
wordt gepland (er zitten twee weken tussen dag 1 en 2)
Locatie: Aalten
Tijd: 10 tot 17 uur
Investering: € 295 (vrijgesteld van btw) Inclusief lunch, thee en koffie

Inschrijven

Inschrijven kan via onderstaande knop. Je rekent de cursus nu meteen af en bent daarmee verzekerd van je plek. 

Annuleren tot twee weken voor aanvang kan kosteloos. Een week voor aanvang wordt 50% retour gestort. Korter dan een week van tevoren vindt geen restitutie plaats.
Bij bijzondere omstandigheden overleg je even.