fbpx
Skip to main content

Voor bedrijven en instellingen

Een ingeknepen spons neemt geen water op

Gezonde medewerkers zijn de basis voor een gezonde organisatie. Praktijk EFT-Aalten helpt daarbij, met een methode die verrassend effectief is.


Zo veel te doen en zo weinig tijd: in deze tijd is dat eerder regel dan uitzondering. Hoge (werk)druk zorgt voor stress onder de medewerkers. Frustratie, onmacht, korte lontjes. Soms wordt stress zelfs ziekmakend.
Werkdruk is niet 1-2-3 te voorkomen. Maar gelukkig kun je je medewerkers wél ondersteunen om (werk)stress aan te pakken.

Gedeelde verantwoordelijkheid

Stress is geen individueel probleem: het heeft invloed op de hele organisatie. Het vermindert de productiviteit en het zorgt voor een opgejaagde sfeer. Chronische stress kan leiden tot langdurige uitval en hoge verzuimkosten. 

Je wilt dat je medewerkers goed in hun vel zitten.

Zij willen dat ook. En jullie kunnen er samen wat aan doen. Praktijk EFT-Aalten biedt jouw medewerkers een tool waarmee ze zélf stress en negatieve emoties kunnen tackelen: Emotional Freedom Techniques

“Wéér gesprekken?”

Nee, EFT is geen praatmethode. Het is een moderne cognitieve aanpak gecombineerd met traditionele oosterse geneeswijzen. Het werkt preventief, curatief en het is bewezen effectief.

 

Een greep uit de bedrijven waar Praktijk EFT-Aalten mee heeft samengewerkt.

 


  EFT zorgt voor rust in het hoofd.

  Het geeft ruimte voor gezonde gedachten en constructief gedrag. De methodiek is heel geschikt voor werkgerelateerde thema’s als Feedback geven en ontvangen, Grenzen stellen en bewaken en de Balans vinden tussen werk en privé.


  Zelf doen

  Dé kracht van EFT is dat je het eenvoudig bij jezelf kunt toepassen. Een medewerker kan spanning tijdig, direct en op eigen kracht ontzenuwen. Zo hoeft de druk niet onnodig hoog op te lopen. Bied je medewerker(s) bijvoorbeeld de online cursus 'Grip op stress en emoties' aan!

  Samen doen

  Is er meer aan de hand dan huis-tuin-en-keukenstress? Dan leert de medewerker tijdens begeleide sessies niet alleen om te ontstressen, maar behandelen we ook de dieper gelegen oorzaken. We maken ruimte voor een andere, gezonde reactie. 

  Een ervaring

  Anita heeft tijdens de vitaliteitsweek voor de medewerkers van de Gemeente Bronckhorst een workshop verzorgd. De manier waarop Anita de groep meenam op de ontdekkingsreis in de wereld van EFT was mooi om te zien. Doordat ze zo dicht bij zichzelf blijft en vanuit passie en compassie haar vak uitoefent raakt ze mensen waarbij ze met haar voeten stevig op de grond blijft staan. Veel respect! 

  Ilona Mayer, strategisch organisatie en HR adviseur Gemeente Bronckhorst
  (bron: LinkedIn)

  Emotional Freedom Techniques

  • Bewezen krachtiger dan welke praatmethode dan ook

  • Stimuleert de eigen verantwoordleijkheid want het is eenvoudig zelf toe te passen

  • Heeft een meetbaar dempend effect op de hoeveelheid stresshormonen

  • Geeft een duurzaam resultaat; het brein vormt nieuwe neurale verbindingen

   

  Mogelijkheden & samenwerkingen

  Het aanbod is volledig afhankelijk van de vraag waarmee het bedrijf of de instelling komt. In overleg stellen we een passend traject samen. Voor individuele medewerkers of voor teams. Kortdurend of voor langere tijd. 

  • Kennismakingsworkshops en lezingen
  • Individuele trajecten: ziekteverzuim omlaag, werkplezier omhoog
  • E-learning: zelfstandig online werken aan meer rust in het hoofd en hart / stressreductie
   (eventueel met (online) persoonlijke begeleiding)
  • Teamontwikkeling: themaworkshops in kleine groepen
  • Leefstijloptimalisatie: samenwerking met Loopgroep Zandloper en Marieke Fysio Vitaal

  Voor bedrijvenen instellingen gelden mijn zakelijke tarieven. Neem contact op voor een offerte op maat.