fbpx
Skip to main content

Mijn grip op Emotie-eten

"Ik, emotie-eter?
Enkele maanden geleden werd mijn aandacht sterk getrokken door een uitnodiging voor een informatieavond over EFT en Emo-eten. Vooral het begrip 'emo-eten' trok mijn aandacht. Ik wist helemaal niet dat het zo heette: overmatige aandacht voor eten, met de bedoeling om me weer iets beter te gaan voelen. 

Vervelend gevoel oplossen met eten
Dat was wel wat ik had: als ik me weer eens niet goed voelde dan loste ik dat op door maar weer iets te eten. Dan weer voelde ik me zenuwachtig, dan weer bibbers en trillers in armen en benen, dan weer een hongerig gevoel in de maagstreek. Op het laatst was ik daar veel te veel mee bezig: waar ga ik heen en wat ga ik doen en wat moet er dan allemaal wel niet meegenomen worden aan eten en drinken. Ik had tenslotte het waan-idee dat mijn hele welbevinden af ging hangen van eten en drinken.


Tussen de oren
De informatieavond van Anita en Renate (van Praktijk Gezond Gewicht) was voor mij overtuigend en een aantal weken lang ging ik meedoen. Aan mijn Emo-eten zat ook duidelijk een oorzaak "tussen de oren", nou, daarvoor was ik bij Anita aan het allerbeste adres. Met enkele EFT-sessies met Anita kreeg ik daar weer helemaal goed grip op en – zo kan ik nu zeggen – nu is dat over.

Praktische adviezen
Renate ging mij op een enorm stimulerende manier sturen in mijn eetpatronen en voedingsmiddelen. Eén voorbeeld: ik gebruikte veel teveel suiker; dat is helemaal niet goed. 
Mijn voedingsmiddelen werden besproken en ik kreeg van haar veel nuttige tips en ik volgde die (bijna) allemaal op.

Resultaat
En of dat goed bleek te zijn: ik heb nu een evenwichtig en goed getimed eetpatroon en de nare bibbers en shakers en het nare hongergevoel zijn weg. Ik weet nu wat ik het beste kan eten en drinken en wanneer.

En – prachtig meegenomen – mijn iets te hoge gewicht is aan het afnemen en mijn gezondheid is merkbaar aan het verbeteren.

Kracht van de combinatie
De coaching door Renate over Emo-eten met daarbij EFT door Anita is een voortreffelijke combi gebleken voor mij. Dit alles in 1-op-1 consulten. Geweldig.

Anoniem"

Wil je ook aan de slag met Renate en mij?
Lees dan deze informatie over deze 1 op 1 begeleiding of neem contact op voor overleg en advies.


Terug naar het overzicht met EFT-ervaringen
.