fbpx
Skip to main content

Ik krijg al (andere) professionele hulp, wat voegt EFT toe?


Natuurlijk is het goed om je af te vragen of je de juiste (hoeveelheid) hulp krijgt. Als je stress krijgt van het aantal afspraken met hulpverleners, dan klopt er iets niet. Dat gezegd hebbende: EFT is heel goed te combineren met andere therapievormen.

Zelfhulp
Als zelfhulpmethode kun je het heel goed inzetten tussen de afspraken met je professionele hulpverlener(s) om zelf je stress en emoties te reguleren.

Begeleide consulten
Ook begeleide EFT-consulten die wat meer de diepte in gaan en de oorzaken van je hulpvraag of klacht behandelen, zijn goed te combineren met andere hulp. Gesprekken bij de psycholoog, praktijkondersteuner of andere vormen van therapie bijten in de regel niet met EFT.

Afstemmen
Het is meestal wel praktisch om even met elkaar af te stemmen welke hulp je waar haalt. En soms is EFT als methode nog niet bekend bij de andere professional en dan kan het zinvol zijn dat ik contact leg om een en ander toe te lichten.

Versterken
Ik ken inmiddels vele voorbeelden waarbij het een het ander juist heeft versterkt. Schroom dus niet om EFT te leren kennen als je al andere vormen van hulp kent.