fbpx
Skip to main content

Vrijblijvend kennismaken?
In de praktijk of online

Maak zelf je afspraak

ook voor vervolgafspraken

Leefstijlrunning

Na de zomervakantie van 2024 start er een nieuwe groep

Heb je belangstelling? Je kunt je nu al aanmelden voor de open les van 6 september (of meteen voor de trainingen). 

Praktijk EFT-Aalten biedt sinds vele jaren (ik geloof vanaf 2013 of 2014?) ook laagdrempelige hardlooptrainingen aan. Het staat volledig los van EFT-therapie, maar gezien de mentale effecten van hardlopen zou je het ook als een 'andere' Emotional Freedom Techniek kunnen zien ;-) 

"hardlopen: als je hoofd niet meeloopt, kom je niet ver"


Tob jij met je uiterlijk of een slechte conditie? Voel je je wel eens onzeker, heb je last van wisselende stemmingen, faalangst of heb je andere stress- gerelateerde klachten? Hardlopen heeft hierop een bewezen positief effect!
Of......heb je zin om (weer) te gaan hardlopen, en wil je een gedegen technische basis leggen, zodat je minder kans hebt op blessures? 
Dan is deze training voor jou bedoeld! Kom 6 weken trainen in een kleine groep en ontdek hoe plezierig en gezond hardlopen ook voor jou is.

Over Sandra en Anita

Zowel Sandra als Anita hebben ruime ervaring in de hardloopsport. We lopen met veel plezier bij Loopgroep Zandloper en hebben inmiddels ook veel ervaring in het geven van trainingen. Hardlopen is een deel van ons leven geworden. Het is een fijne uitlaatklep, maar ook een sociaal gebeuren. Ook is het een mooie metafoor voor het leven zelf: het lopen leerde ons (met vallen en opstaan 😉) grenzen te stellen én te verleggen, ons eigen tempo te bepalen, en te luisteren naar ons lichaam. Deze lessen én vooral ook ons eigen plezier in hardlopen geven we graag door! Gezondheid, ontspanning en balans staan bij ons voorop. We zijn beide rustige types, waarbij je je hopelijk snel op je gemak voelt.

Kleine groep

Gedurende 6 weken train je wekelijks in een kleine groep (max 16 personen) onder leiding van twee trainers per les. De groep wordt tijdens de training in 2-en gedeeld en halverwege de training wisselen de groepen. Je leert technisch goed lopen, met persoonlijke aandacht voor ademhaling, houding, ontspanning èn plezier. De trainingen worden rustig opgebouwd op ieders eigen niveau. Na maximaal 2 blokken van 6 weken eindigt Leefstijlrunning. 


Koffie, thee, theorie en persoonlijk advies

Na afloop van elke training is er thee of koffie en wordt de les toegelicht met achtergrondinformatie. Zo leer je bijvoorbeeld waarom je niet altijd tot het uiterste hoeft te gaan om conditie op te bouwen. Ook leer je wat ademhaling met je lijf en stemming doet. 
Je krijgt op jou afgestemde instructies mee voor de training die je zelf in de tussenliggende dagen gaat doen. De informatie die we delen kun je nalezen, want die krijg je ook nog eens via de mail toegezonden op de maandag na de training.

 
Vervolgmogelijkheden 

Als je na deze trainingen in een groep wilt blijven lopen, heeft Loopgroep Zandloper diverse recreatieve loopgroepen van wisselend niveau waar je kunt instromen. Praktijk EFT-Aalten is naast locatie voor Leefstijlrunning, ook het vertrekpunt van een recreatieve groep. 

Eenvoudig aanmelden (met of zonder Open Les) 

Vul onderstaande gegevens in om je aan te melden voor de eerstvolgende Open Les of meteen voor de eerstvolgende serie trainingen. Je gegevens worden alleen gebruikt voor deze aanmelding. Aanvullend kun je aangeven of je gegevens ook mogen worden gebruikt voor andere doeleinden, zoals voor het ontvangen van de nieuwsbrief.

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Praktische informatie Leefstijlrunning

Waar: vanaf Praktijk EFT-Aalten (Akkermateweg 10): een mooie rustige locatie in het buitengebied van waaruit ongestoord via zandwegen en een bosgebied getraind wordt. In de winter trainen we op een goed verlicht industrieterrein in de buurt. 

Wanneer: vrijdag van 18:30 - 20:00 (zie ook planning, onderaan deze pagina)

Datum eerstvolgende open les (vooraf aanmelden):
vrijdag 6 september, vrijdag 20 sept eerste training.

Kosten, oftewel investering in jezelf: € 85,- per blok van zes weken (plus extra inhaal-les) incusief:
- koffie/thee na afloop van de wekelijkse training,
- theoretische achtergronden
- persoonlijke richtlijnen voor zelfstandige trainingen op tussenliggende dagen. 

Meer informatie of aanmelden? bel of app 06 55 90 85 60  (Anita) of mail naar info@eft-aalten.nl

Twijfel niet langer en kom in actie. 
Wat heb je te verliezen? Meld je vrijblijvend aan voor een open les.


Planning najaar 2024


6 sept  Vrijblijvende open les ter kennismaking.

20 sept  Eerste training van 1 (of 2) x 6 wekelijkse trainingen

1 nov Geen training (herfstvakantie)

20 dec laatste training (inhaalles)


(*) Wat als ik niet elke keer kan?

We houden rekening met vakanties en vrije weekenden. In overleg met de deelnemers bepalen we tijdens de eerste les of we sommige weken de training een week opschuiven. Bijvoorbeeld het Hemelvaartweekend of tijdens de meivakantie. Daarnaast is er ook een inhaalles, dus als je onverhoopt een keer niet kunt is dat niet erg.