fbpx
Skip to main content

Toevallig


"Toeval bestaat niet"
, zeg ik zo vaak. De laatste tijd ervaar ik het aan den lijve. En ook dat is niet toevallig, want ik ben veel bewuster bezig met wat ik wens, met mijn intentie. En dat heeft effect. En ook al denk ik - een heel klein mini-beetje - te begrijpen hoe het werkt, het blijft verrassend en Wonderlijk om mee te maken!

Ik zal je wat voorbeelden geven:


1) Ik wenste dat cliënten mij 'via allerlei verrassende wegen zouden vinden'. En jawel… ik werd binnen een paar dagen gebeld door twee vriendinnen die een EFT cursus wilden doen. Ik begon te vertellen over mijn online cursussen, maar nee, ze wilden live. Ze hadden me gevonden via Youtube en kwamen helemaal uit Limburg dus graag de hele dag als dat zou kunnen. Nou dat vond ik best verrassend! Het was zo leuk om te doen dat ik bedacht dat ik wel vaker les zou willen geven. 

2) Een dag later ging ik naar een zakelijke bijeenkomst in Utrecht. Ik was helemaal vergeten dat ik me er voor had aangemeld en moest er op het laatste moment nog wat afspraken voor verzetten. Ik wenste dat mijn kwaliteiten daar gezien zouden worden. Voor de gein wenste ik ook nog dat ik iemand tegen zou komen die ik kende. Ik was nog maar net binnen en ik dacht: die man… die komt me bekend voor... Het bleek een collega te zijn die ik van naam kende. Dankzij deze ontmoeting, ga ik samen met hem lesgeven in EFT! Bedenk dat er mensen uit het hele land waren en dat het beslist niet alleen coaches en therapeuten waren. Om het compleet te maken: ik was ‘uitverkoren’ om als voorbeeld te dienen in een brainstorm sessie waarin andere ondernemers mij advies gaven op een vraag die ik mocht stellen. Ik werd ontzettend gezien!

3) Het leukste voorbeeld :-)
Nadat Gert en ik tijdens een weekendje weg hadden overnacht in een camper, zaten we te mijmeren over een campervakantie in de regio. Dat zou toch leuk zijn! Bij thuiskomst zag ik een actieverpakking van Grolsch. Hij was alleen nog die dag geldig. Ik vulde de code in en jawel…nog geen twee weken later lees ik dat we een vakantie met een retro camper hebben gewonnen. Dat verzin je toch niet?


Toeval is helemaal niet zo toevallig

Hoe het allemaal kan? Ik heb er wel een verklaring voor, maar dan gaat de romantiek er wel wat vanaf. Het heeft gewoon te maken met de wet van resonantie. Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Onder de meest geavanceerde microscopen blijkt elk materiaal - dood of levend -  uiteindelijk uit trillende deeltjes te bestaan. Met tussen die deeltjes… niets… we zijn meer niets dan iets! De trilling van die deeltjes heeft een bepaalde frequentie, net als geluidsgolven. Je ziet ze niet, het is er wel.
Die frequentie heeft effect op de trillende deeltjes er omheen. Deeltjes van gelijke trilling hebben de neiging om elkaar op te zoeken. Dus ... aandacht hebben voor wat je wenst - met hart en ziel- geeft een bepaalde trilling die effect heeft op je ervaringen. Niets toeval, gewoon wetenschap dus.

Gedachten en emoties... ook energie
Gedachten en emoties hebben ook een bepaalde frequentie. En die kan hoger of lager zijn. Hoe blijer, dankbaarder en liefdevoller, hoe hoger je frequentie. En ook die frequentie heeft invloed op je omgeving.
Soms vóel ik dat iemand naar me kijkt, of ik word vrolijk van iemand anders’ goede bui. Ik kan een ruimte binnenlopen en ‘weten’ dat er net wat is voorgevallen. “Er hangt dan nog wat in de lucht”. Herkenbaar?

Logica
Filosoferend over de recente toevalligheden in mijn leven besef ik: als deze gebeurtenissen iets te maken hebben met mijn frequentie, dan hebben mijn andere ervaringen dat ook. De natuurwetten werken namelijk niet 'zo nu en dan', die werken altijd. Vergelijk maar met de zwaartekracht. De wet van resonantie is ook niet selectief. En dus hebben wij mensen meer invloed dan we denken. Ik geloof echt niet dat ons leven daardoor 100% maakbaar is. Veel gedachten en emoties creeëren we immers onbewust vanuit oude patronen en dus hebben ze ook onbewust effect en lijkt het alsof ons van alles overkomt. 

Bewustzijn geeft hoop
En toch: hoe meer je je bewust wordt van hoe het werkt... hoe meer mogelijkheden er ontstaan om veranderingen te creeëren. Dat biedt op zijn minst hoop. En ook een besef van verantwoordelijkheid om iets te doen met deze kennis. Om intenties in lijn te brengen met dat wat past bij mij én het belang van het grote geheel - voorzover ik dat weet. En natuurijk is dat heel persoonlijk en nodigt dat uit om daarin dichtbij mijzelf te blijven.

Ik ben nu vrijwel dagelijks bezig met een ochtendritueel om mijn frequentie bewust te verhogen en gebruik te maken van de kracht van intentie. Een mooi experiment :-) 

Dit is wat ik momenteel doe:

  • Wim Hof ademhaling (zo eenvoudig en zo gezond).

  • Koude douche (immuunsysteem versterkend).

  • Opschrijven welke hartewens ik heb voor deze dag of periode.

  • Opschrijven wat mijn ego daar allemaal voor sceptische bedenkingen bij heeft (wetend dat dat maar gedachten zijn die niet waar zijn).

  • Focus op oprechte, voelbare dankbaarheid voor wat er al wél is - en dat is zóveel!

  • Ik pas EFT toe. Bijvoorbeeld als mijn kritische mind erg aanhoudend is of om mijn wens meer kracht bij te zetten.

  • Regelmatig eindig ik met een korte meditatie – het is soms maar net hoeveel tijd ik heb genomen die ochtend.

Egoïstisch?
Ik probeer dus vooral te doen wat mij een goed gevoel geeft – lees: wat mijn frequentie verhoogt. Ik luister – met vallen en opstaan – steeds beter naar wat mijn hart en mijn lichaam nodig hebben. Dat leek me eerst wat egoïstisch, want dat betekent dat ik ook wel eens mensen teleurstel. Of dat ik niet meega in wat 'de massa' doet. Gelukkig heb ik nu een andere kijk op dat 'egoïsme' 😅 

Dankbaar
In de wetenschap dat niets toevallig is, voel ik dankbaarheid om alle wonderen in mijn wereld. Zélfs de minder leuke ervaringen zijn wat beter te verteren, want ook die horen er blijkbaar bij. Door 'ja' te zeggen tegen alles wat er is... door emoties te doorvoelen en weer los te laten...door te leren van eerdere gebeurtenissen ontstaat er ruimte voor nieuwe, betere ervaringen. Toevallig.