fbpx
Skip to main content

Leefstijlrunning

14) "Ik had al vaker een poging ondernomen om te gaan hardlopen. Ik had een depressie waarvan ik maar heel langzaam herstelde. Mijn "hardloop carriere"hield tot twee keer toe op doordat ik zo over mijn grens was gegaan dat het averechts werkte. Ik putte mijzelf alleen maar meer uit.
Via EFT had ik Anita leren kennen. Ik hoorde van leefstijl running en dacht: ik probeer het nog een keer. Wel met de angst dat ik de grens weer niet zou kunnen bewaken.
Dat is niet gebeurd omdat in de leefstijl running groep echt op jou gelet wordt. Je wordt op het goede moment afgeremd en aangemoedigd. Er is persoonlijke aandacht als dat nodig is. Ook wordt er veel gedaan aan de techniek van het lopen.
Ik loop nu sinds september bij Henk en Anita en ik kan het dus. Grenzen bewaken. Zelfs zo goed dat Henk mij nu wat meer moet stimuleren. Je kunt ook te voorzichtig zijn. Soms kun je meer dan je denkt. Het is heerlijk om te ervaren dat je met je lijf bezig bent en ondertussen je hoofd leeg maakt. Ook in mijn dagelijks leven merk ik dat ik beter weet wat ik wil, ik voel mij fitter en ben veel actiever dan voorheen. Een aanrader dus, wat mij betreft."

anoniem


13) "Leefstijlrunning: een regelrechte aanrader. Veel persoonlijke aandacht, de perfecte manier om ontspannen en "langzaam" te leren hardlopen!"

Henk


12) "Met twijfels of hardlopen echt iets voor me was heb ik me opgegeven voor leefstijlrunning. Ik zocht naar een sport/uitlaatklep om in balans te blijven. Enthousiast aan de eerste lessen begonnen. Deze lessen stonden vooral in het teken van ontspannen de goede techniek aanleren. De groep is klein en je krijgt voldoende aandacht en positieve aanwijzingen. Ik kan zeggen dat ik het als erg prettig ervaren heb en zeker van plan ben om met deze goede basis verder te gaan"

Marian


 11) "De manier waarop jullie de training verzorgen vind ik TOP hoor, echt geweldig. ​​De persoonlijke benadering met aandacht voor de looptechniek spreekt me erg aan."

Janny


10) "In het verleden heb ik al eens een hardloop cursus voor beginners gevolgd; leuk, maar in een enorme groep van zo'n 30 tot 60 mensen die gesplitst werd met verschillende trainers. Door een blessure had ik al een tijd niet meer gelopen en wilde toch weer graag het hardlopen oppakken. Ik kwam deze site tegen en heb me ingeschreven. Ongeveer 8 mensen in de groep met twee vaste trainers; Anita en Henk. 
Wat heb ik een hoop geleerd in zes lessen! Veel aandacht voor mijn houding tijdens het hardlopen wat ik heel fijn vond omdat ik nog wel eens last van rug en knie klachten heb. Meestal kwam Henk even naast me lopen en kon me precies vertellen wat ik moest doen om makkelijker te lopen. En inderdaad; heerlijk om te lopen zonder dat het veel energie kost en met de juiste ademhaling. 
Ook het ervaren wanneer de knop van het denken ècht om gaat was geweldig! Meestal weet ik dit anderen goed aan te geven maar bij mezelf is dat toch anders. 
Echt voldoende tijd voor iedereen en fijne individuele begeleiding. Kortom Anita en Henk, heel erg bedankt voor de fijne lessen!"

Jonna Menthen


9) "Ben begonnen met lopen één op één met Henk, vond dat toen wel erg fijn. Eerst leek het me helemaal niets, maar na één les was ik eigenlijk al om. Dat je met rennen emoties los kunt krijgen.....Later begonnen met lopen in een groep( je ). Er is persoonlijke aandacht voor een ieder. Je leert op een goede manier lopen. Je bouwt al best snel een conditie op en dat is erg goed voor mijn zelfvertrouwen. Voor mij persoonlijk is het hardlopen wel een therapie geworden. Dan kan ik de sleur van alle dag kwijt, de stress enz.Het liefst ren ik ' s morgens vroeg, dan heb ik gelijk het hoofd leeg en kan ik de dag gewoon goed beginnen.

anoniem


8) "Het is laagdrempelig. Een gemoedelijke sfeer. Hardloop techniek wordt op een positieve wijze aangeleerd en hier wordt blijvend opgelet. Dat vind ik prettig zodat ik het verschil kan ervaren tijdens het lopen.
Door deze training ben ik mij er bewust van geworden dat ik veel over mijn grenzen ben heen gegaan ten koste van mijn lichaam. Ik ben hierdoor ontspannende gaan lopen en heb geleerd om beter naar mijn lichaam te luisteren en te genieten van het hardlopen! Er is aandacht voor ieder persoon."

Wilco Wisselink


7) "Ik ben ook begonnen en het is echt super ! Ik had niet gedacht dat ik het kon.Verbaas mij nog steeds dat er zo veel te leren is in het hardlopen maar nog belangrijker dat het zo heerlijk is om te doen! Het is echt een aanrader. Heerlijk buiten in een kleine groep met goede begeleiding bezig zijn....Inmiddels kan ik al bijna niet meer wachten om weer te mogen gaan."

Marjan Jansonius  


6) "Met heel veel plezier volg ik de trainingen bij Henk en Anita. Je traint echt in kleine groepjes en er is veel individuele aandacht.
Jouw eigen ontwikkeling wordt op een hele positieve manier gestimuleerd. Er wordt niets geforceerd, maar je wordt wel uitgedaagd om je grenzen te verleggen.Na afloop wordt er tijdens de koffie of thee altijd geëvalueerd en wordt je trainingsschema in overleg voor de komende week bepaald. Het uurtje is zo voorbij en ik ga altijd met een heel positief gevoel naar huis!" 

- anoniem - 


5) Ik heb me opgegeven omdat ik dingen van me af wilde zetten en voldoening wilde voor mezelf. Ik zei nog stellig tegen Henk de eerste les: "weet je waar ik een gruwelijke hekel aan heb: HARDLOPEN" . En zie daar, na 6 weken lopen vind ik het leuk, maar vooral ontspannendHet voordeel van deze groep is dat je niet afgerekend wordt op je loop vaardigheden of snelheid. En tuurlijk gaat het erom dat je je lekker voelt en ook goed leert lopen. Maar voornaam is ook dat er aandacht is voor je eigen ik, maar dat doorzien ze wel. Het gemak waarmee Henk en Anita in een ongedwongen sfeer je prestatie omhoog schroeven zonder dat iets moet. En elke week fiets ik met plezier naar de groep, het is leuk om samen met wie dan ook te lopen in je eigen tempo. Maar toch geeft het nog meer voldoening als je zelf loopt en tegen Henk en Anita kan zeggen: "het lukt, ik kan het: "HARDLOPEN"

Jos


4) Zelf kan ik het haast niet geloven dat ik inmiddels warm begin te lopen voor het hardlopen. Na tig jaar à-sportief te zijn geweest, hoorde ik telkens weer dat stemmetje van mijn geweten ; "ga bewegen gezond voor lichaam en geest " Maar hoe pak je dat aan , met nauwelijks conditie en het nodige " knuffelspek". Na een mislukte poging vorig jaar, dit jaar wederom een serieuze poging gedaan om te gaan hardlopen en met succes ! Echter nu onder de bezielende en professionele leiding van Henk & Anita. Wat ik erg prettig vindt is het leren hardlopen in een kleine groep. Met veelal gelijkgestemden. Zodat je de juiste aandacht krijgt met begrijpelijke tips en trucs van Henk en Anita . Erg nuttig en waardevol, zodat je technisch goed leert hardlopen en niet geheel onbelangrijk, je van blessures bespaart blijft. Ze laten je in je eigen waarde en op je eigen niveau hardlopen. Daarnaast motiveren ze je dusdanig dat je enthousiast raakt en je er plezier aan gaat beleven. Met de nodige dosis humor van Henk is hardlopen gewoon hartstikke leuk ! Een aanrader voor iedereen die twijfelt of hardlopen wel iets voor je is. Ik zeg : gewoon DOEN.

Monique 


3) "Toen er weer een vrijblijvende informatiemiddag was over de start van een nieuwe looptraining bij de Zandlopers nam ook ik die stap. De informatie was meteen overtuigend en trok mij over de streep. Harlopen is goed voor je lichamelijke conditie en geestelijk welbevinden. En hardlopen is voor echt iedereen mogelijk. Ook voor mij, zo bleek al snel. Je moet niet zomaar in het wilde weg beginnen met hardlopen, maar het is veel beter om een training te volgen, onder deskundige begeleiding. Bij Anita en Henk kregen wij die deskundige begeleiding, in een kleine, enthousiaste groep. Regelmatig werd de groep in twee nog weer kleinere groepjes gesplitst en kregen wij afwisselend training en oefening door Anita en Henk. Zodoende was onze begeleiding heel individueel en persoonlijk: volop persoonlijke aandacht en instructies. Dit alles in de mooie omgeving van Lintelo. Na afloop van het trainingsuur een kop koffie en wat basistheorie over de laatste inzichten in het lopen en de looptechnieken. Vervolgens in de dagen daarna zelf een looptraining doen volgens een verantwoord loopschema, dat elke week weer op maat voor je werd aangegeven. En er achter komen dat het telkens beter gaat met mijn conditie en het hardlopen. Een training bij deze Zandlopersgroep bleek voor mij een prima eerste stap!! " 

Bouwe van der Meulen 


2) "Op zaterdag 1 februari stond ik in joggingbroek met nieuw aangeschafte hardloopschoen bij het kennismaking uurtje aan de Akkermateweg. Wat viel dat tegen de eerste keer, maar wat leuk en prettig was de begeleiding. Ik heb me meteen aangemeld voor de cursus van zes maal een uur. De eerste keren was het zwaar met wat pijntjes hier en daar, maar vooral het ontbreken van enige vorm van conditie viel me zwaar. Maar na de derde keer werd het makkelijker en de intervaltrainingen voor thuis waren redelijk goed te doen en word steeds makkelijker om te doen. Ik kijk er naar uit om te gaan lopen, als je dat een paar maanden geleden gezegd zou hebben dan had ik dat voor onmogelijk gehouden!
Ik ren absoluut nog geen afstanden, maar er is zeker vooruitgang. Ten eerste zijn er geen pijntjes en spierpijnklachten meer en ik merk dat me een goeie techniek is aangeleerd, wat mij bij dit alles nog het meest verbaast is dat ik het zeer leuk vind! Ik heb me dan ook meteen aangemeld voor de vervolg lessen.
Een aanrader voor een ieder die wel iets wil doen aan beweging maar die om welke reden dan ook niet bij een vereniging of sportschool wil."

Sander Lensink 


1) "Ga je mee zwemmen? De laatste tijd antwoorde ik steeds vaker dat ik niet kon of geen zin had. Want dat klinkt beter dan op je 26e eerlijk toe te geven dat je al moe bent tegen de tijd dat je bij Bahia in het zwembad ligt, en dat je liever bij het bubbelbad wil beginnen i.p.v. zwemmen. Ook andere sporten heb ik afgehouden, want als je zo snel buiten adem bent terwijl je leeftijdsgenoten vrolijk nog een uur doorhuppelen is geen fijne ervaring. Ik merkte wel dat ik wilde gaan sporten, maar de stap is erg groot om bij een vereniging te gaan als je conditie zo slecht is. 
Op een gegeven moment kwam ik in contact met een vrouw die was gaan hardlopen. Zij vertelde dat er net een nieuwe groep zou gaan starten bij EFT Aalten. Een groep voor mensen die geen conditie hebben en allemaal andere klachten. Mijn beeld van mensen in strakke trainingspakken die heel hard rondjes gaan rennen bleek totaal niet te kloppen. Tijdens de open dag deden wij wat spelvormen, waar ieder op eigen tempo kon lopen. Niemand die lette op wat je niet kon, maar de trainers stimuleerden juist waar je wel aan mee deed. Ik had zo'n goed gevoel, dat ik me gelijk had opgegeven voor de vervolgsessie. Het zou immers maar 6 weken duren, en daarna zou ik altijd nog kunnen stoppen. Tijdens die 6 weken heb ik erg goede begeleiding van Henk en Anita gekregen. Zo bleek dat hardlopen helemaal niet om het hardlopen te gaan, maar dat je juist rustig moet beginnen en ze juist veel aandacht aan de goede techniek besteden. Ik merkte per week mijn conditie omhoog gaan, en elke keer kwam ik met een erg goed gevoel thuis. Hierdoor heb ik me onverwacht ook opgegeven voor de vervolgcursus. Mijn doelstelling is om na deze cursus te blijven hardlopen. Ik heb geleerd om geen doelstelling te hebben qua afstand en tijd. Het gaan lopen en genieten is veel belangrijker dan presteren. Wat ik niet had verwacht, maar een mooie bijkomstigheid is, is dat naast mijn lichamelijke conditie ook mijn geestelijke conditie door het hardlopen enorm vooruit is gegaan. Ik ben erg blij met wat ik nu dankzij Henk en Anita heb gepresteerd en denk dat ik binnenkort mijn vrienden maar eens ga vragen om mee te gaan hardlopen... of zwemmen."

Groetjes Mariël

 

Ook meedoen?, klik hier voor meer informatie