fbpx
Skip to main content

Seksueel misbruik

"Ballast hoorde ik iemand zeggen. Ballast..... zodra ik dat woord hoorde, wist ik: dat herken ik, daar wil ik iets mee. Daar moet ik iets mee.
Na wat verder vragen werd mij verteld dat ik dichtbij huis terecht kon, bij Anita Eeltink in Aalten.
En zo is het gaan lopen. En gaan werken en opnieuw verwerken. En werken aan loslaten. Het sexueel misbruik, in mijn jeugd, in ons gezin, door een oudere broer. Weg veiligheid.
Weg onbevangen kind.
De afgelopen ( 23) jaren heb ik heel veel hulpverleners bezocht.
Veel gepraat, heel veel. Er gebeurde niet genoeg want de ballast bleef.
Ik zocht contact met Anita. Het intake-gesprek bij Anita, waarin opgenomen een korte kennismaking met EFT volgde.
Op de fiets op weg naar de praktijk van Anita voor de tweede afspraak, de eerste echte behandeling.
Een gedachte die " zomaar" bij me naar binnenviel: Ik moet niet proberen het gedrag van mijn man te veranderen, ik moet mijn gedrag veranderen. Ik ben degene die steeds dezelfde problemen tussen ons veroorzaakt. Het klinkt bijna te gemakkelijk, maar eerder kon ik niet anders.

Na dit inzicht in mijn eigen gedrag volgden er nog een aantal momenten waarop ik me bewust werd van nieuwe inzichten in denken en in gedrag.
Door de EFT behandelingen heeft er in mijn hoofd blijkbaar een grote opruiming plaats gevonden waardoor er ruimte is gekomen voor nieuwe inzichten.
De vele eerdere hulpverleners hebben ( op één na) allemaal hun steentje bijgedragen.
Ik wil het nu zelf gaan doen, zonder de ballast, met nieuwe inzichten die ik nog steeds opnieuw ontdek. Zoals dit: de zin van mijn leven is de weg naar binnen, wie ben ik zelf.

Anoniem.
65 jaar."

 

terug naar het overzicht