fbpx
Skip to main content

Enthousiast over online cursus


Jouw cursus vind ik verfrissend en jouw nuchtere manier van uitleg spreekt me heel erg aan: ‘Down to earth’. Bij mijzelf en mijn man en mijn moeder heb ik de EFT methode toegepast (*).

Ik heb mijn ‘oversteek-angst’ weggetikt; vlakbij ons huis is een gevaarlijk punt om over te steken met de fiets en vorig jaar ben ik op het nippertje niet aangereden…ik kwam met de schrik vrij. Elke keer ging ik weer door die emotie als ik er aan dacht. Nu is dat weg na 5 rondjes tikken: SUPER!

Bij mijn man heeft het ook effect, zij het kortdurend. Hij zal het vaak moeten herhalen (ook al geeft hij wel aan telkens dat de spanning op ‘nul’ zit).

Afgelopen zaterdag was ik aan de beurt voor verzorging van mijn terminaal zieke moeder van 90. Ze wilde al een aantal dagen nauwelijks eten: misselijk, moe, slaapt veel. Ik heb aan het begin van de avond EFT op haar toegepast: 4 rondjes getapt om de moeheid en misselijkheid los te laten. Daarna een ‘happy hour’ met haar gehad; zij praatte honderd uit over allerlei dingen en had zin om een natuurfilm op tv te zien. Ik kon het bijna niet geloven deze omwenteling in stemming. 


(*) Noot van Anita: 

De online cursus is primair bedoeld voor zelfhulp en niet om er anderen te leren behandelen. Soms zit er een groter trauma onder een ogenschijnlijk klein probleem en dat kàn getriggerd worden. Om een ander daarin vervolgens kundig te begeleiden vraagt meer dan wat ik in deze cursus heb kunnen overbrengen.
Ook terugkerende klachten kunnen een teken zijn dat er meer aan de hand is en ook dat vraagt soms net wat meer dan wat met zelfhulp te doen is.
Tegelijkertijd begrijp ik dat cursisten vanuit enthousiasme anderen willen helpen, zoals Wilma succesvol heeft gedaan (ik herken dat ook uit eigen ervaring). 
Toch is het goed om hiervan bewust te zijn.  

Wil jij ook je ervaring delen en zo anderen inspireren? Stuur dan bijvoorbeeld een e-mail naar info@eft-aalten.nl met je ervaring en geef aan hoe je vermeld wenst te worden (volledige naam, voornaam plus leeftijd, of juist helemaal anoniem). Of geef een beoordeling met 'sterren' via Google of Facebook, met eventueel een toelichtende tekst. Kijk maar wat bij jou past, dankjewel in ieder geval!