fbpx
Skip to main content

Bindingsangst


Vanwege mijn angst om mij te binden aan andere mensen, en dan vooral in relatievorm, ben ik EFT-sessies gaan volgen bij Anita Eeltink. Niet alleen kun je al snel het effect merken van het uitvoeren van EFT door Anita - het maakt je direct rustiger - ook is het heel makkelijk om zelf toe te passen. Dit maakt dat het een heel fijne methode is.

In de sessies met Anita weet ze precies de juiste snaar, of ook wel zere plek, te raken en de angst precies zoals deze is te benoemen. Dit getuigt van haar jarenlange ervaring.

Zelf merkte ik ook een bepaalde angst die ik heb in het donker waardoor ik graag de slaapkamerdeur op slot deed. Hierdoor sliep ik wel goed (achterdeurtje voor de angst inbouwen, op zich geen probleem) maar eigenlijk wilde ik dat het niet zou hoeven.
Tijdens de sessie begon ik in te zien dat wat ik met mijn slaapkamerdeur doe, overeenkomsten heeft met mijn bindingsangst. Ik zet mijzelf als het ware op slot - voor de zekerheid. 

Samen met Anita heb ik afgesproken dat het slapen met de deur van het slot af wel eens de eerste stap kan zijn naar het onder ogen komen van angsten en kijken in hoeverre je het aan kunt. Inmiddels is het nu gelukt een nacht zonder dit slot te slapen. Nu is het aan mij om het vertrouwen hierin weer op te bouwen, met behulp van EFT bijvoorbeeld vóór het slapen als dit nodig is.

Deze angst liet mij dus ook zien dat wat ik in relaties doe en nodig heb. Vertrouwen in mezelf hebben. Dit slaapkamerslot blijkt een mooie oefening dat dus eigenlijk precies hetzelfde laat zien.

Ik heb, mede door Anita, inmiddels een flinke persoonlijke groei doorgemaakt waar ik heel blij mee ben. We gaan zien wat de toekomst in petto heeft. Met deze bagage ga ik ervan uit dat het steeds beter blijft gaan.

Amber

Wil jij ook je ervaring delen en zo anderen inspireren? Stuur dan bijvoorbeeld een e-mail naar info@eft-aalten.nl met je ervaring en geef aan hoe je vermeld wenst te worden (volledige naam, voornaam plus leeftijd, of juist helemaal anoniem). Of geef een beoordeling met 'sterren' via Google of Facebook, met eventueel een toelichtende tekst. Kijk maar wat bij jou past, dankjewel in ieder geval!