fbpx
Skip to main content

EFT kort maar krachtig (de sessie, niet dit verhaal;-) )

"Ik ken Anita al jaaaaaaren en kende ook wel het bestaan van EFT. Maar ik dacht het niet zo nodig te hebben of dat het niet bij mij zou passen (bang dat er dan een beerput open ging). 

Onlangs ben ik begonnen met klassiek zingen in een koor. Ik ben ook begonnen met zangles omdat ik wel in de gaten had dat ik mijn stem verkeerd gebruik en ik lang niet zo hoog kon zingen als dat ik zou willen. Een bijkomstigheid is dat ik mijn leven lang stotter en dus mijn ademhaling niet goed is. Men zegt dan altijd meteen: met zingen stotter je niet…. Dat is inderdaad zo. Maar ik had met het zingen wel last van het verkeerde stemgebruik en ademen. Ik had een behoorlijke spanning opgebouwd die continu in m’n keel aanwezig was. Nu heb ik dat normaal ook wel vanwege het stotteren. Wanneer ik iemand hoor praten, vóel ik bij mezelf hoe het zou voelen wanneer ík dat zou zeggen. Nu kwam er nog bij dat wanneer ik de sopranen hoorde zingen, ik dat ik ook in mijn eigen keel voelde.

Anita was bij mij op bezoek en ik vertelde dit. De ademhaling en stemgebruik zijn natuurlijk technische problemen waar hard aan gewerkt wordt. Maar aan die spanning in de keel kon Anita wel wat doen….. Dus toch de stoute schoenen aan! Anita ging EFT bij mij toepassen….. en ik kan niet anders zeggen dat de continue spanning in m’n keel weg is. Een vreemde gewaarwording. Het was zo gebeurd en ik kon het verschil meteen merken! Dus nu kan ik ook uit eigen ervaring praten ;-)

Anita bedankt!"

Louise

 

Terug naar het overzicht