Skip to main content

Angst voor autorijden (3x)

Bijzonder dat het werkt

1) "Het heeft mij geholpen tegen rij-angst. Ik vond het een fijne therapie. Dat je met kloppen van je angst afkomt! dankjewel Anita."

Jolanda 


Aarzelend rijden

2) "Ruim 40 jaar geleden heb ik mijn rijbewijs gehaald, maar de eerste jaren heb ik weinig rijervaring opgedaan. Van '73-'93 hadden we zelfs helemaal geen auto. Bovendien heb ik voordat ik het rijbewijs had, als eens even in de auto van mijn broer gereden en toen ging ik meteen de sloot in. Toen we in 1993 een auo kregen reed ik er wel mee, maar vond ik het niet fijn. Ik had altijd een beetje rijangst en was vooral bang om iemand anders aan te rijden. Ik had altijd een naar gevoel in mijn buik en reed aarzelend.

Van Anita heb ik een EFT behandeling gehad en toen was ik dat vervelende gevoel kwijt. Een vrouw waar ik samen mee naar het zwembad reed, viel het op dat ik zelfverzekerder reed, zonder dat ze wist dat ik een behandeling had gehad. Ik was toen nog wel wat bang om in het donker te rijden en had veel last van de lichten van tegenliggers. Na nog een behandeling en meteen een proefritje ging ook die angst over.  Ik vind het nog niet echt prettig om in het donker te rijden, vooral niet als het regent, maar ik heb geen naar gevoel meer in mijn buik!

 -Anoniem- "


Snelweg

3) "Wat voelt het toch vrij om weer gewoon over de snelweg te kunnen rijden, zonder de invoegende of inhalende automobilisten als potentieel gevaar te zien. Geen hyperventilatie meer, wat maakte dat ik elke volgende keer meer gespannen achter het stuur zat. Totdat ik het ging vermijden...

Kort na de EFT-sessie heb ik 'geoefend': een weekendje weg nabij Eindhoven. Mijn man zou het overnemen als het niet meer lukte...ik heb gewoon gereden! Hoewel het best (in)spannend was, werd ik niet meer in de greep gehouden door angst. Ik kreeg van mijn kinderen een doos chocola met een autootje erop: omdat ik weer zo goed kon rijden... Hoe lief!
Inmiddels ben ik alweer een aantal snelweg-ritten verder (ook in het donker!) Nadien was het soms nog onwerkelijk, was ik het echt zelf die gereden heeft? Dat durfde ik toch helemaal niet? Blijkbaar moet mijn verstand nog aan het nieuwe idee wennen...Maar het voelt goed!"

Marjanne

 

Wil jij ook je ervaring delen en zo anderen inspireren? Stuur dan bijvoorbeeld een e-mail naar info@eft-aalten.nl met je ervaring en geef aan hoe je vermeld wenst te worden (volledige naam, voornaam plus leeftijd, of juist helemaal anoniem). Of geef een beoordeling met 'sterren' via Google of Facebook, met eventueel een toelichtende tekst. Kijk maar wat bij jou past, dankjewel in ieder geval!