fbpx
Skip to main content

Lichter dankzij EFT

"En maar doorgaan...

Na jarenlang opeenstapelen van stress en een heftige start van de overgang zette mijn lichaam me ruim een jaar geleden helemaal klem: er verkrampte een rugspier met hevige pijn tot gevolg. Mijn tot dan toe normale leven als sportieve, zelfstandig werkende en het huishouden runnende vrouw en moeder kwam volledig tot stilstand: bij elke geringe belasting van de bewuste rugspier verergerde de verkramping en dus de pijn. Stress was toen de enige emotie die ik nog kon voelen. En eigenlijk was dat al vele maanden zo, alleen wist ik niet wat ik er mee aan moest. Dus ging ik maar door.


Minder stress met EFT

Tot.... mijn lijf mij letterlijk pijnlijk duidelijk maakte dat de oude gang van zaken niet meer kon. Cognitieve gedragstherapie bij een psycholoog gaf me inzicht in hoe ik in elkaar zit en hoe hooggevoelig ik reageer op prikkels. Zinvol en ook fijn om te weten, maar de stressgevoelens namen er niet door af. Met EFT is dat wel gelukt. 


Terugdenken aan emotionele situaties zonder nare gevoelens

Voor mij waren de EFT-sessies intens, emotioneel, maar helend. Anita straalt rust uit, voelt goed aan wat er bij je speelt en weet dat met een enkel woord doeltreffend te benoemen. Alle emoties die ik gedurende lange tijd heb weggestopt en opgekropt kwamen naar boven. En raar maar waar, na het ‘kloppen’ voelde het anders. Ik kan nu terugdenken aan vervelende of emotionele situaties zonder de nare gevoelens erbij te voelen. Na elke sessie ben ik me steeds een stukje lichter gaan voelen.


Zelf EFT doen, niet afhankelijk van een behandelaar

Ook thuis maak ik regelmatig gebruik van EFT. Dat je het zelf kunt doen, is de belangrijkste reden dat ik eraan ben begonnen. Plus de klik die ik al met Anita voelde toen ik haar voorbeeldsessie op Youtube bekeek. Ik wilde niet weer afhankelijk zijn van de zoveelste behandelaar. Qua fysieke klachten ben ik nog ‘under construction’ maar EFT helpt me wel bij dit proces: ik kan er mijn angsten beheersbaar mee houden."

 Sandra Waenink

Terug naar het overzicht