fbpx
Skip to main content

Mijn eigen kracht teruggevonden met EFT

"De reden dat ik bij EFT terecht ben gekomen, is dat ik mijn emoties en verstand niet in de pas kon laten lopen. Voor mij betekende dit, dat ik alles wat op mijn pad kwam en komt met mijn verstand prima kan beredeneren, analyseren, verklaren en zelfs begrijpen. Maar mijn emoties waren het daar vaak niet mee eens. Verdriet, boosheid, teleurstelling, eenzaamheid, wantrouwen, schuldgevoel, alles bleef steeds maar terugkomen en belemmerde mij erin om te kunnen leven in het hier en nu, om in mijn eigen kracht te staan, om te doen wat ík wil.

Ik heb zes behandelingen EFT gehad. Met name de vijfde behandeling maakte echt verschil. Daarna voelde ik mijn eigen kracht weer, was ik zelfverzekerder en wist ik beter wat ik zelf wel of niet wilde. Bovendien lukt het nu om er ook meer naar te handelen.

Gesprekken met psychologen hadden dit resultaat absoluut niet. Anita heeft me een spiegel voorgehouden, maar veel meer nog dan dat, heeft ze ervoor gezorgd (heb ik ervoor gezorgd ????) dat de scherpe randjes van bepaalde emoties af zijn. Blijkbaar is het nodig dat een vreemde je die spiegel voorhoudt, want van de meeste mensen die emotioneel betrokken zijn bij mij, accepteerde ik die spiegel niet. Maar ik kon er ook niks mee. Vastzitten in een (slachtoffer)rol maakte dat ook erg lastig. Door terug te gaan naar de oorzaak van de emoties, ze bij de wortel aan te pakken, zijn verstand en emotie weer meer in de pas gaan lopen.

Het zelf kloppen, een mantra opzeggen, een dag”dank”app bijhouden, de kaartjes trekken aan het einde van een sessie, de rake bewoordingen die Anita gebruikte tijdens het kloppen, alles bij elkaar maakt dat ik me nu een krachtiger persoon voel en op eigen kracht verder ga. In mijn achterhoofd blijft EFT zeker aanwezig als mogelijkheid.

Mijn laatste sessie sloot ik af met de volgende kaartjes:
“Goed voor jezelf zorgen, is het grootste geschenk dat je anderen kunt geven!”
“Morgen bestaat (nog) niet, het verleden is voorbij, er is alleen maar nu.”
En het engeltje was: “Eerlijkheid”.

Voor mij betekenen deze kaartjes exact wat de EFT me heeft gebracht:
Wat wil IK? Zorg goed voor jezelf, dan kun je er ook voor anderen zijn zonder dat je je schuldig hoeft te voelen.
Je kunt niet zeker weten wat er gaat gebeuren: behaalde resultaten in het verleden geven geen garantie voor de toekomst ????.
Wees eerlijk naar jezelf en daarmee ben je het ook naar anderen.

Anita, dank je wel voor de helende sessies, waarbij ik er soms als een panda uitzag, maar dat kon en mocht allemaal bij jou. Het voelde veilig!

Ester

 

terug naar het overzicht