fbpx
Skip to main content

Jarenlang angst in de auto na ongeluk

"Ernstig ongeluk
Als jong meisje van ong. 15 jaar ben ik betrokken geweest bij een ernstig auto ongeluk. Ik was er, zittend op de achterbank, getuige van dat er zomaar ineens achter een tegemoet komende vrachtwagen een meisje overstak. Ze had ons totaal niet gezien. Gevolg was een zware aanrijding.

Klachten
Jaren later vind ik het steeds lastiger om als bijrijder naast iemand in de auto te zitten, ik heb steeds het gevoel dat elke vrachtwagen zo ongeveer op ons af komt en dat de chauffeur te laat remt en andere weggebruikers niet ziet. Ik zit dan ook steeds van "pas op en kijk uit" te roepen. De adrenaline vliegt door mijn lichaam. Het word zo erg dat op vakantie gaan voor mij pas begint als we veilig en wel op de plek van bestemming zijn. Eigenlijk zou ik het liefst met de trein gaan!!

De stap naar EFT
Na afgelopen zomer en weer een vervelende terug reis vol met spanning heb ik de stoute schoenen aangetrokken en contact opgenomen met Anita. Eerst had ik de website bekeken en dacht nou wie niet waagt die niet wint. Ik stond er best wat sceptisch tegenover. Mijn eerste afspraak was direct ook de eerste sessie. Onder het genot van een kopje koffie het hele verhaal verteld en Anita was er van overtuigd dat ze iets voor mij kon betekenen. Ik kon het bijna niet geloven en dacht toen nog, dit zal heel wat sessies gaan duren.

Behandeling
Ik moest proberen me voor te stellen dat ik in de auto zat naast de bestuurder en dan het gevoel oproepen dat ik dan krijg. Nou dat was een kleine moeite, dat was er zo. Anita is begonnen met de therapie en we hebben dit een paar keer herhaald. Het was voor mij bijna niet te geloven dat na een paar keer ik het gevoel bijna niet meer kon oproepen. Het "gevoel" vloog me eerst om de keel en zakte steeds verder naar, op het laatst, mijn buik.

Resultaat
We spraken af dat ik de komende week een paar keer als bijrijder in de auto zou gaan zitten en we hadden de week erop weer contact. Zo gezegd zo gedaan, samen met mijn dochter op pad. Wat een ervaring , ik zat gewoon rustig rond te kijken!!! Dit heb ik heel lang niet gehad. De tweede keer ging nog beter, we konden rustig een gesprek voeren zonder dat ik alle zijwegen ed. in de gaten "moest" houden. Het is bijna niet te geloven maar ik zit er echt rustig naast. Het vervelende gevoel is gewoon weg!!!

Anita nogmaals geweldig bedankt en ik hoop dat je zo nog veel mensen kunt helpen!!!
B. uit Aalten"

terug naar het overzicht