fbpx
Skip to main content

Ervaring van een psychologe

Interesse gewekt door een gemeenschappelijke cliënt
"Via een cliënte hoorde ik van EFT. Zij volgde het al een tijdje en vond het prettiger dan de EMDR die ik haar had geboden en besloot de behandeling met EFT verder voort te zetten.

Ik herinner me nog dat ik het niet zo leuk vond dat ze voor EFT had gekozen, maar ze stelde me voor eens contact met de EFT-therapeute te zoeken. Deze had aangegeven daarvoor open te staan. De belangstelling won het van de lichte teleurstelling dat cliënte bij mij weg ging en ik sprak af.

Kennismaking FasterEFT

De kennismaking met EFT was niet nieuw. Nieuw was wel deze ingekorte vorm van EFT, die Faster EFT heet. Om het te leren kennen, is het aan te raden het zelf te ondergaan, bijv. aan de hand van een licht probleem. Ik kon 2 klachten bedenken die zich voor een korte aanpak leenden. Angst voor dikke spinnen en hoogtevrees. Ik besloot voor het laatste te gaan. Als je het filmpje op de website bekijkt krijg je een indruk van hoe Faster EFT in zijn werk gaat.

Verrassend en leerzaam
Ik vond het vooral verrassend om te merken dat er herinneringen boven kwamen die ik van te voren niet verwacht had maar toch samenhang vertoonden met de angst. Wat ik zelf heel leuk vind aan EFT is dat je zelf bezig bent met kloppen, zachte tikjes rond je ogen en op het sleutelbeen, loslaten en kalmeren door jezelf vriendelijk toe te spreken.

Resultaat
En of jullie het geloven of niet. Na die behandeling koos ik voor een sport die ik leuk vond maar waar ik anders niet met zoveel plezier aan was begonnen: rotsklimmen. Zowel binnen als buiten klim ik tegen muren en rotswanden van 20 tot 75 meter. Hiervoor heb technieken geleerd en inmidddels mijn klimvaardigheidsbewijs gehaald. Ik haal me nog wel eens iets in het hoofd, maar kalmeer mezelf met de gedachte dat ik door goed na te denken verantwoord kan handelen en vertrouwen op de ander. Hierdoor neemt de spanning weer af, die daardoor is ontstaan. Wat ik ermee gewonnen heb, is dat ik kan genieten van deze nieuwe sportactiviteit waarbij samenwerking, op elkaar kunnen bouwen en vertrouwen een bijzondere ervaring oplevert voor mezelf samen met anderen. Ik put hier weer nieuwe energie uit en houd ondertussen ook nog eens de spieren in mijn lichaam op peil.
Al met al vond ik EFT een leerzame ervaring".

Een registerpsycholoog Nederlands Instituut van Psychologen, tevens EMDR-therapeute.

 

Opmerking Anita Eeltink:

  • EMDR staat voor Rapid Eye Movement Desensitiazion Reprocessing. Deze evidence based behandeltechniek heeft raakvlakken met Faster EFT en wordt veel toegepast door psychologen bij het verwerken van trauma's. Een meerwaarde van Faster EFT is echter dat het het ook als zelfhulpmethode kan worden toegepast.
  • Naam en adres bekend bij mij en in overleg kan ik geinteresseerden in contact brengen met deze psychologe.

 

 Terug naar het overzicht