fbpx
Skip to main content

Word ik een koele kikker door (teveel) EFT?


Je zou het haast denken hè, als je zoveel emoties loslaat in een sessie. Maar nee hoor, je wordt echt niet emotieloos. Maar je hebt wel minder last van je emoties. Dat is wat anders. Ik zal je vertellen hoe ik het zelf ervaar.

Juíst niet!
Ik voel na jaren EFT gelukkig nog steeds allerlei emoties. Zeker de mooie als ontroering en liefde. Misschien nog wel duidelijker dan voorheen. Los je angst op en laat je oude overtuigingen los, dan ontstaat er immers ruimte voor wat anders. Het tegenovergestelde is dus eerder waar. 

That's Life
En natuurlijk ken ik ook verdriet, teleurstelling en gekwetstheid ondanks alle EFT. Maar ik kan er wel makkelijker mee dealen en het overvalt me minder dan voorheen. Ik kan het ervaren zonder er in te verzuipen. Het lukt makkelijker om bij mijzelf te blijven. Al word ik daarin heus ook nog wel uitgedaagd. 

Verantwoordelijkheid nemen voor emoties
Wat me in 'negatieve' zin raakt, tja, daar ga ik mee aan de slag. Want ik besef dat als ik geraakt wordt, het meestal meer over mij zegt dan over de ander. Én dat ik daar wat mee kan. Vaak helend en leerzaam. 

Een harteloze koel kikker, nee, dat word je juíst niet.