Vrijblijvend kennismaken?
In de praktijk of online

Maak zelf je afspraak

ook voor vervolgafspraken

Wat als mijn klacht/probleem na verloop van tijd terugkomt?

Terugval?
Ik hoor wel eens van mensen dat ze zich generen als blijkt dat ze zijn teruggevallen in 'oud gedrag' of wanneer een klacht terugkeert. Wanneer ik dan doorvraag, blijkt vaak dat er geen sprake is van terugval naar het niveau van vóór EFT, maar dat ze opnieuw zijn getriggerd door een gebeurtenis.
 
Als een computerspel
Ik vergelijk het leven vaak met een eenvoudig computerspelletje. Zodra je een level hebt gehaald, ga je door naar het volgende. Dat is in het begin erg leuk, je voelt de blijdschap van je overwinning. En al gauw blijkt dat bij het nieuwe level ook nieuwe uitdagingen horen die om een oplossing vragen. Natuurlijk kun je ook dit level halen, maar je zult al je vaardigheden moeten inzetten. En soms betekent het ook dat je van strategie verandert. Je hebt in ieder geval keuze: doorspelen of opgeven. 

Ook wanneer een klacht terugkomt, heb je keuze: namelijk hoe je er tegenaan wilt kijken!

1) Je ziet de klacht als teken van zwakte: je denkt dat het 'allemaal voor niets was' en dat je niet of moeilijk te helpen bent. De sessies hebben toch niet geholpen, is je conclusie. Je zult je al gauw slechter gaan voelen als je dergelijke gedachten gelooft. Klinkt als opgeven... 

2) Je ziet de klacht als mogelijkheid om te groeien: je bent nieuwsgierig naar wat je hiervan kunt leren, welke uitdaging het leven voor je in petto heeft. Wat is er gebeurd zodat je juist nu deze klacht opnieuw ervaart? Je gaat op zoek naar verschillen met de periode daarvóór. Waar merk je wel een positieve verandering? Als je er zo naar kijkt, en eerlijk bent naar jezelf, zul je naar alle waarschijnlijkheid zien dat er simpelweg nog iets op te ruimen valt. Iets waar je de vorige keer nog niet naar hebt kunnen of durven kijken. Je ziet het als nieuwe uitdagingen die bij je nieuwe levens-level horen. Klinkt als doorspelen...

Wel of geen nieuwe strategie?
Of je liever een andere methode toepast of dat je je nieuwe uitdaging opnieuw aan wilt gaan met EFT, dat is uiteraard geheel aan jou. 

Jij bepaalt de strategie, het is jouw 'spel' ;-)

 

Praktijk EFT-Aalten 

Akkermateweg 10  
7122 LG Aalten  
06-55 90 85 60

KvK 54636043 
btw nr NL001577248B15
IBAN NL20 KNAB 02 58 24 15 78