fbpx

Twee daagse EFT cursus voor professionals


Ben je therapeut, coach of psycholoog en voel je je wel eens gefrustreerd omdat je met je cliënt soms nét niet komt waar je wezen wil? Je cliënt is gemotiveerd en je zet je vaardigheden optimaal in. Daar ligt het niet aan. Er is voldoende inzicht in (het ontstaan van) de klacht en de praktische adviezen worden opgevolgd. En toch... dat rot-gevoel of die ongewenste reactie op een trigger blijft aanwezig.

Dat komt omdat je met alleen praten en begrijpen niet kunt doordringen tot het onderbewuste, emotionele brein. En zelfs als je daar wel komt, met bijvoorbeeld hypnose, dan mis je een belangrijke component. Herken je dit, dan kan Emotional Freedom Techniques wel eens de ontbrekende tool zijn voor jou.

The missing link
Ons emotionele brein bepaalt of wij angst en stress voelen. Neurologen hebben gevonden dat ons emotionele breindeel (limbisch systeem) altijd sneller werkt dan ons rationele breindeel (neocortex). Stress, angst en spanning worden meestal veroorzaakt door prikkels van buiten die door dit emotionele centrum als een (mogelijke) bedreiging gezien worden. Het gevolg: stress en emoties worden geactiveerd en zijn voelbaar in het lichaam. Dat lichaam trekt zich niets aan van wat je cliënt cognitief weet, denkt en vindt. Kalmerende woorden en gedachten vanuit het rationele brein hebben maar beperkt invloed. Je hebt meestal een fysieke ontlading nodig om de stress-reactie helemaal te stoppen. Die fysieke ontlading ontbreekt in veel therapievormen.

Emotional Freedom Techniques (EFT)
EFT is tot op heden één van de krachtigste en snelst werkende methodieken die wél die ontlading geeft. Niet voor niets is er toenemende belangstelling voor deze methodiek en wordt er steeds meer onderzoek naar gedaan.

• Met EFT krijg je direct toegang tot het emotionele brein en de neurale stress netwerken,
• Blijvende kalmering van stresssysteem via het lichaam,
• Optimaal gebruik van cognitie door inzet van taal,
• Eenvoudig te leren voor zelfhulp,
• Ook te combineren met al jouw andere tools.

Kortom: je bereikt sneller en constructiever resultaat als je zowel het cognitieve als het emotionele brein én het fysieke lichaam meeneemt in je aanpak. Dat geeft de resultaten en de voldoening die je wenst. En al deze componenten zitten in de EFT methodiek die jij nu kunt leren!


Tweedaagse training voor professionals

Je bent van harte welkom bij de tweedaagse basiscursus EFT die wordt
gegeven door Steven de Nie en Anita Eeltink. Beide zijn ervaren EFT professionals.

In deze praktische cursus is er ruimte voor theorie en praktijk. Je oefent met elkaar en je ziet demo’s door de trainers. Met ruimte voor persoonlijke aandacht, zodat je zelf ervaart hoe krachtig deze methodiek is en ook leert hoe je dit veilig bij jezelf en anderen kunt toepassen. Er zit wat tijd tussen de eerste en de tweede dag zodat je het geleerde kunt oefenen. Op dag twee gaan we wat meer de diepte in. Na deze twee dagen heb je de basis van EFT goed in de vingers.


Praktische informatie

Data: 
 5 en 12 februari 2022
Locatie: Aalten
Tijd: 10 tot 17 uur
Investering: € 275 (vrijgesteld van btw)

Mocht de cursus onverhoopt niet door kunnen gaan door overheidsmaatregelen, dan zullen we dit oplossen door het uit te stellen naar een later moment. 


Let op!

De inschrijving is gesloten omdat de groep vol is. Je kunt je wel aanmelden voor de reservelijst door een email te sturen naar . Mocht er iemand niet deel kunnen nemen, dan ben je alsnog welkom (of we benaderen je voor de volgende gelegenheid).

Praktijk EFT-Aalten 

Akkermateweg 10  
7122 LG Aalten  
06-55 90 85 60

KvK 54636043 
btw nr NL001577248B15
IBAN NL20 KNAB 02 58 24 15 78