fbpx

Twee daagse EFT cursus voor professionals


Ben je therapeut, praktijkondersteuner, coach of psycholoog en voel je je wel eens gefrustreerd omdat je met je cliënt soms nét niet komt waar je wezen wil? Je cliënt is gemotiveerd en je zet je vaardigheden optimaal in. Daar ligt het niet aan. Er is voldoende inzicht in (het ontstaan van) de klacht en de praktische adviezen worden opgevolgd. En toch... dat rot-gevoel of die ongewenste reactie op een trigger blijft aanwezig.

Met alleen praten en begrijpen kun je niet volledig doordringen tot het onderbewuste, emotionele brein. En zelfs als je daar wel komt, met bijvoorbeeld hypnose, dan mis je de fysieke component. Herken je dit, dan kan Emotional Freedom Techniques wel eens de ontbrekende tool zijn voor jou.

The missing link
Ons emotionele brein bepaalt of wij angst en stress voelen. Neurologen hebben gevonden dat ons emotionele breindeel (limbisch systeem) altijd sneller werkt dan ons rationele breindeel (neocortex). Stress, angst en spanning worden meestal veroorzaakt door prikkels van buiten die door dit emotionele centrum als een (mogelijke) bedreiging gezien worden. Het gevolg: stress en emoties worden geactiveerd en zijn voelbaar in het lichaam. Dat lichaam trekt zich niets aan van wat je cliënt cognitief weet, denkt en vindt. Kalmerende woorden en gedachten vanuit het rationele brein hebben maar beperkt invloed. Je hebt meestal een fysieke ontlading nodig om de stress-reactie helemaal te stoppen. Die fysieke ontlading ontbreekt in veel therapievormen.

Emotional Freedom Techniques (EFT)
EFT is tot op heden één van de krachtigste en snelst werkende methodieken die wél die ontlading geeft. Niet voor niets is er toenemende belangstelling voor deze methodiek en wordt er steeds meer onderzoek naar gedaan.

• Met EFT krijg je direct toegang tot het emotionele brein en de neurale stress netwerken,
• Blijvende kalmering van stresssysteem via het lichaam,
• Optimaal gebruik van cognitie door inzet van taal,
• Eenvoudig te leren voor zelfhulp,
• Ook te combineren met al jouw andere tools.

Kortom: je bereikt sneller en constructiever resultaat als je zowel het cognitieve als het emotionele brein én het fysieke lichaam meeneemt in je aanpak. Dat geeft de resultaten en de voldoening die je wenst. En al deze componenten zitten in de EFT methodiek die jij nu kunt leren!


Tweedaagse training voor professionals

In deze cursus is er ruimte voor theorie en praktijk. Je oefent met elkaar en je ziet demo’s. Met ruimte voor persoonlijke aandacht, zodat je zelf ervaart hoe krachtig deze methodiek is. Er zit wat tijd tussen de eerste en de tweede dag zodat je het geleerde kunt oefenen. Op dag twee gaan we wat meer de diepte in. Na deze twee dagen heb je de basis van EFT goed in de vingers en kun je dit bij je eigen cliënten of patiënten introduceren. 

Reacties:

"Ik ben enthousiast geworden om het toe te passen"

"Ik heb handvaten gekregen om mee aan de slag te gaan"


Praktische informatie

Data: 
nieuwe data worden nog gepland
Locatie: Aalten
Tijd: 10 tot 17 uur
Investering: € 295 (vrijgesteld van btw) Inclusief lunch, thee en koffie

Inschrijven

Inschrijven kan via onderstaande knop. Je rekent de cursus nu meteen af en bent daarmee verzekerd van je plek. 

Annuleren tot twee weken voor aanvang kan kosteloos. Een week voor aanvang wordt 50% retour gestort. Korter dan een week van tevoren vindt geen restitutie plaats.
Bij bijzondere omstandigheden overleg je even.

Praktijk EFT-Aalten 

Akkermateweg 10  
7122 LG Aalten  
06-55 90 85 60

KvK 54636043 
btw nr NL001577248B15
IBAN NL20 KNAB 02 58 24 15 78