Skip to main content

Terugblik: 10 jaar Praktijk EFT-Aalten

Jubileumacties i.v.m. 10 jarig bestaan!

- tm 31 mei volg je de online cursus grip op stress en emoties met 40 euro korting!
- volg een van de gratis workshops op 6 of 8 juni.
- maak kans op een gratis consult, check de actie op Facebook/Instragram

Wish Dream, DO it

- Zo zag de uitnodiging eruit in 2013 -


Het is 2 januari 2012. Gert zou in 2011 het huis op (laten) knappen en dat was er niet van gekomen. Ik ga daar slecht op: iets beloven en het niet doen. Ik ben boos, en sla een dag na nieuwjaarsdag met de spreekwoordelijke vuist op tafel. De reactie van Gert: "Ik dacht.. als we de voorgevel opknappen, dan doen we dat gelijk met de bouw van de praktijk op de deel, daarom had ik het nog uitgesteld tot na je studie”. Ik had inderdaad een keer laten vallen dat het me mooi leek om een praktijkruimte in het achterhuis te realiseren. Maar dat gingen we toch niet écht doen? Oké, ik was bezig met mijn EFT opleiding en daar wilde ik ook wat mee, maar zo’n grote investering? Alleen voor mij? Ik verslikte me bijna toen het financiële plaatje tot me doordrong. Ik weet niet of ik zou zijn waar ik nu ben zonder Gert. 
Op 25 mei 2013 konden we de praktijk feestelijk openen. Sindsdien is de praktijk gegroeid; net als ik.

Ik kijk terug met vele mooie herinneringen!

 • Natúúrlijk denk ik als eerste aan de kippenvel momenten in de EFT- sessies. Sommige sessies schieten me weer te binnen met beeld en geluid erbij, zo bijzonder! Niet alleen de mooie, maar ook de sessies die ik – met de ervaring van nu – toch liever anders had laten verlopen, komen even naar boven. Wat ontzettend leerzaam allemaal! Wow…

 • Ik denk aan het (laten) ontwerpen van logo, folders en website. De (onbewuste) spelfout in een setje kaartjes dat ik ontwierp als bewijs van mijn imperfectie ;-) 

 • Ik denk aan het proces van ‘stoppen met de zorgverzekeringen’. Poeh dat was een ding! Blijven mensen wel komen als ze het niet meer vergoed krijgen? Ja dus! Vak bu'j te bange!

 • Ik denk aan de EFT opleiding en de cursussen die ik daarna nog volgde. Leren door te ervaren en ruimte voor eigen inbreng, dat is wat bij mij past. Ver weg van rigide protocollen.

 • Ik denk ook aan de uitnodiging van Henk Mengers om samen hardlooptraining aan te bieden. Dat heeft me zulke fijne uren opgeleverd! En dat maakt het voor sommige lopers laagdrempelig om ook eens EFT te ervaren. Fijn dat ik ook nu nog Leefstijlrunning kan geven, inmiddels met Sandra Ouwersloot (Henk is recent gestopt).

 • Ik denk aan het steeds helderder krijgen van mijn eigen pad. Mijn waarom en hoe. Dankzij leermeesters in de vorm van collega’s, opleiders, (business)coaches en cliënten weet ik steeds beter waar ik voor sta en durf ik te vertrouwen op mijzelf en het proces.

 • Ik denk aan de waardevolle intervisie bijeenkomsten met collega’s die me scherp houden en me helpen mijn eigen blinde vlekken te zien.

 • Ik denk aan de klus om online EFT cursussen te ontwikkelen. Wat was dat een boel werk, maar ook zo ontzettend leuk om te doen! Blij met de positieve reacties!

 • Ik denk aan de samenwerkingen met bijvoorbeeld Renate Grevers en Marieke Wiendels. Maar ook aan andere pogingen om iets samen op poten te zetten… niet alles beviel even goed en dat is oké. Werkelijk alles draagt bij tot wie ik nu ben en waar Praktijk EFT-Aalten nu staat.

 • Ik denk aan de eerste keer dat een bedrijf me uitnodigde voor een workshop of lezing, dat was ook zo’n mijlpaal. Dat voelde als een soort erkenning. Tegelijkertijd denk ik ook aan de zakelijke blunders – sommige dingen zou ik graag overdoen.

 • Ik denk ook aan mijn tijd in het bestuur van Stichting EFT, de gezamenlijke missie EFT op de kaart te zetten en de warme samenwerking met collega’s. Ook dat was super leerzaam!

 • Ik denk aan het pop-up project met de anti-klaagbandjes die Ida Sluiskes en ik gingen uitdelen ter inspiratie om de wereld wat vriendelijker en positiever te maken. Ik denk er nog geregeld aan terug!

 • Ik denk aan alle website-, nieuwsbrief- en boekingsysteem-stress. Slapeloze nachten had ik af en toe als het niet werkte zoals ik wilde. Maar ik vind het ook allemaal super leuk om te doen. Dat animatiefilmpje dat ik maakte bijvoorbeeld. De Engelse versie bracht me in contact met een cliënt uit Engeland. 

 • Ik denk aan alle toevalligheden, de wonderbaarlijke momenten van synchroniciteit die alles in een groter perspectief plaatsen. Dan voel ik slechts liefde en dankbaarheid.


Kortom: in alles wat ik de afgelopen 10 jaar heb ondernomen in en rondom Praktijk EFT-Aalten, kwam (en kom) ik mijzelf natuurlijk telkens tegen. Dat is denk ik ook precies de bedoeling. Een praktijk runnen waarbij mensen bereidheid en moed tonen om in de spiegel te kijken, gaat niet zonder zelf ook dat hobbelige pad te bewandelen. Het was en is een mooie, maar soms ook intense tocht. Het is mijn intentie om dit prachtige werk nog jaren voort te zetten, óók het werk aan de binnenkant. De wereld wordt er een stukje mooier van als we onze innerlijke bagage onder ogen zien en waar nodig opruimen 💜
Mijn dank gaat uit naar het Leven zelf (met alle zichtbare en onzichtbare helpers).


Tot slot...voor als je meer verbouwingsfoto's wilt zien: