fbpx
Skip to main content

Mijn wens voor jou - december 2022

Fijne feestdagen hè! Het is zo gauw en automatisch gezegd. Uit gewoonte, traditie. Ik doe er ook aan mee en gun het ook iedereen, maar ik weet nu al (van mensen heel dichtbij) dat niet iedereen het 100% fijn gaat hebben de komende feestdagen. Ondanks alle goede wensen kan het leven soms gewoon flink tegenzitten. Dat mag ook gezegd, gezien en gehoord worden. Collectief allemaal blij en gelukkig zijn op twee vaste dagen in het jaar is ook best onrealistisch, vind je niet?

Mijn Kerstwens is dit jaar gericht aan iedereen die het nu wat zwaar heeft. Misschien wel dubbel zwaar om dat het er de schijn van heeft dat de rest van de wereld wél blij is - kijk maar naar de reclames en berichten op sociale media.
Wil je er ondanks alles wat er speelt wél wat van maken, dan is het nodig om zelf de spreekwoordelijke slingers op te hangen. Want zo is het. Altijd. Dus óók tijdens de feestdagen. Oók als je middenin een moeilijke periode zit. Hoe? Wel… dit is wat ik je dan wens:

  • Het besef dat je altijd ergens een keuzemogelijkheid hebt - hoe moeilijk het nu ook is. Ook de keuze om wel of geen moeite te doen voor jezelf
  • De kracht om jouw situatie te erkennen zoals het nu is – wetend dat het tijdelijk is want alles verandert continue
  • De moed om in al je kwetsbaarheid te accepteren wat je écht denkt en voelt – ook de donkere binnenkant is oké
  • De vaardigheid om je lastige emoties te voelen maar ook weer los te laten
  • De creativiteit om mogelijkheden en oplossingen te zien, hoe uitzichtloos het ook kan lijken
  • De ruimte om dankbaarheid en liefde toe te laten voor al het goede wat er in je leven is – want dat is er óók

Uit: De jongen, de mol, de vos en het paard


En bedenk… het zijn ‘maar’ feestdagen. Je mág je ook gewoon even wat minder fijn voelen (wie zegt dat er altijd slingers moeten hangen? 😉)

Wees lief voor jezelf en voor elkaar!

Liefs, Anita 💜