fbpx
Skip to main content

Coming out... ik ben zo zweverig als maar kan 😇


Vaak hoor ik dat ik zo lekker nuchter ben. Zo fijn met beide benen op de grond, gewoon, normaal. Heerlijk om te horen, want ik ben oh zo bang om zweverig over te komen. Bang om niet serieus genomen te worden als het gaat om vage spiritualiteit. Want daar vinden mensen wat van - en ik ook.
En toch…ik ben spiritueler dan menigeen denkt. Dat weet ik zelf natuurlijk al lang en mensen die me goed kennen ook. Ik schrijf dit op mijn 46e verjaardag; een mooie dag om openbaar voor die kant van mijzelf uit te komen. Het voelt als ‘nodig’ om te doen


Kwetsbaar
Terwijl ik dit type voel ik een brok in mijn keel en kippenvel tegelijkertijd. Kwetsbaar. Maar de tijd om belangrijk te vinden wat een ander vindt is voorbij. Het boeit me bijvoorbeeld ook niet wat mensen vinden van mijn nieuwe, best wel aparte schoenen. Ik wil op àlle vlakken gewoon mijzelf zijn (zoals ik dat voor ieder ander ook wens). Dat betekent ook dit goed verstopte deel van mijzelf meer laten zien, ook al voelt dat spannend.

Ik geloof...
Ik geloof dat we allemaal energie zijn en dat dat meer is dan ons fysieke lichaam. Ik geloof in reïncarnatie. In mind over matter. In de oneindigheid van ons bestaan. In hulpbronnen die we niet zien, maar die er wel zijn. In 'alles is goed zoals het is' - zelfs de narigheid die menselijkerwijs ook gruwelijk kan zijn. Ik geloof in een universele bron waaruit alles is ontstaan. Ik geloof dat we bewustzijn zijn en dat we met ons bewustzijn, veel meer kunnen dan we denken! Ik geloof dat alles met alles en iedereen verbonden is, dwars door tijd en ruimte heen. 
Dit geloof gaat verder dan vermoeden en hopen. Het is krachtig. Een weten zonder garantie & bewijs.

Ieder zijn waarheid
Uiteraard hoeft dit allemaal niet jouw waarheid te zijn! Ik deel dit niet om mijn kijk op het leven aan je op te dringen. Ik wil alleen graag delen hoe bevrijdend ik het vind om voor míjn eigen waarheid (van dit moment) uit te komen. Ik word daar zó blij van! Dat is wat ik iedereen gun. Jezelf zijn zonder angst voor oordelen of afwijzing van anderen of die van jezelf. Dàt is emotionele vrijheid!

Behoefte aan verbinding
Er zijn momenten geweest in mijn leven dat ik de verbinding met dit ‘iets’ zo sterk voelde dat ik alleen maar kon huilen van geluk en dankbaarheid. En ik merk nu dat ik steeds meer behoefte heb aan die onvoorwaardelijke verbinding met dat wat groter is dan ik. Wanneer ik die verbinding opzoek (bijvoorbeeld door te schrijven of door stil te zijn) voelt dat zó fijn! Minder zwaar. Lichter. Maar zeker niet zwevend 😉. 

1 en 1 = 3
Toeval bestaat niet, zeg ik altijd. In mijn werk voel ik me vaak geholpen door 'iets'. Ik noem het wel Liefdevolle scheppingskracht. Hoe kan het anders dat ik zomaar de juiste woorden of voorbeelden noem? Dat de inzichtskaartjes die mensen na afloop trekken vaak zó raak zijn? Hoe kan het dat wanneer ik kort met mijn handen iemands hoofd vasthoudt (ter afsluiting van een EFT sessie) ik geregeld een soort ‘kippenvel’ voel? Of dat vreemde gekriebel van energie op mijn kruin? Hoe kan het anders dat er bij de korte meditatie waarmee we een groepsavond afsluiten soms tranen van geluk vrijkomen bij deelnemers? Hoe kan het dat onze hond Tara zo bijzonder reageert op sommige cliënten? Hoe leg ik al die kleine en grote toevalligheden in mijn leven uit? Hoe kan het dat cliënten spontaan hun eigen wonderlijke ervaringen met me delen? Quantumfysica kan een boel verklaren, maar ik zie het graag als de verbinding met de bron die ik graag Liefde noem. Ik voel dankbaarheid wanneer ik besef onderdeel te zijn van deze bron. 

De weg er naar toe
Ik ervaar dit spirituele gevoel al mijn hele leven. Eerst via mijn Christelijke geloof, nu vrij van religie. Door mijzelf liefdevol te ontdoen van conditioneringen in mijn leven (o.a met EFT) ervaar ik intens dat er voor mij maar één religie is: de religie van de Liefde.
Voor mij is het een proces van ontwikkeling. Zoals het woord letterlijk zegt: ont-wikkelen. Laag voor laag afwikkelen richting de kern. Ik ontdek steeds meer Liefde onder de zelf-veroordelingen waar ik oh zo goed in ben/was. En ook onder alle zelf-bescherming en oude overtuigingen waardoor ik soms harder en afstandelijker overkom dan ik werkelijk ben. Een mooie reis waarin vast nog heel veel te ontdekken valt 💜

Wil je hier iets over kwijt, heb je vragen? Laat het me weten, ik hou van een goed gesprek!