fbpx
Skip to main content

Mijn verhaal doet er niet toe. Nou ja.. een beetje dan.


Wat jij jezelf ‘vertelt’, is bepalend voor hoe je je voelt. De een wordt gestresst in de file, de ander niet. Het verschil zit hem niet in de file, maar in dat wat er van binnen bij die persoon gebeurt. Ik wil tijdens een consult graag weten wát dat precies is, want daar ligt ook de oplossing. Wat vertel je jezelf? Wat ervaar je op zo’n moment? Of andersom: wat doet je lichaam en hoe interpreteer jij dat?


Voorbeeld: het verhaal achter angst om dood te gaan.

Stel dat je bang bent om dood te gaan. Is dat dan omdat je bang bent voor het oordeel van God of Allah? Angst voor de hel? Of ben je juist bang voor het grote onbekende waar je geen controle over hebt? Of ben je bang voor karma, de gevolgen in je volgende leven? Of voel je angst omdat je je voor kunt stellen hoe het voor je nabestaanden zal zijn om jou te verliezen? Of is het juist je eigen angst om hén los te laten dat je bang maakt? En zo hebben we al een aantal varianten op angst voor de dood - allemaal gevoed door hoe iemand in het leven staat en wat iemand heeft meegemaakt.


Mijn mening telt niet
Het verhaal achter een issue is dus van groot belang. Dat is het verhaal van de ander en niet van mij. En dus doet mijn mening er niet toe. Of iemand nu in reïncarnatie gelooft of in het Koninkrijk van God, míjn kijk op leven na de dood staat los van de oplossing.  
Natuurlijk - ik ben ook slechts een mens - ik denk er wel eens wat van, maar dat parkeer ik zorgvuldig. Of we hebben na afloop een open gesprek over verschillende opvattingen maar nooit met het doel om de ander te overtuigen. Juist omdat ik me ervan bewust ben dat ook ik niet zeker weet of míjn verhaal de juiste versie is.


Verschillende verhalen over Corona.
In deze Corona-tijd zijn er ook verschillende 'verhalen van de waarheid'. Afhankelijk van jouw versie zul je het anders beleven. De een ervaart stress en bezorgdheid wegens de gevolgen van alle maatregelen, een ander ervaart juist angst om ziek te worden of om iemand anders te besmetten. Of boosheid naar mensen die demonstreren, of verdriet en onmacht om de verdeeldheid die lijkt te ontstaan. Natuurlijk zijn er ook mensen die nergens last van hebben.
Het is maar net hoe iemand er in staat. En DE waarheid… ik betwijfel of die er wel is. Op een van de inzichtkaartjes die ik hier gebruik staat deze tekst die mij erg aanspreekt: 

“Als je de waarheid wilt weten: achter elke waarheid valt een grotere waarheid te ontdekken”Vrijheid

Ongeacht mijn eigen opvattingen ben ik er voor al die mensen die hulp wensen bij het oplossen van trauma, stress en angst. Daar ligt mijn missie, mijn taak.
En daarom ben je welkom ongeacht je achtergrond. Daarom mág je op jezelf tikken of een online consult boeken als je geen nabijheid wenst. Je mág met een tikkie of contant betalen als je niet wilt pinnen. Je mag je eigen drinken meenemen als je mijn glazen niet wilt aanraken. Je hoeft je keuze niet uit te leggen. Het is goed.


Waar mijn mening wél telt:

Juist omdat ook ik een mens ben met mijn eigen opvattingen over Corona, maak ik ook mijn eigen keuzes in vrijheid. Bijvoorbeeld de keuze om geen desinfectiemiddel bij de voordeur neer te zetten, maar je wél de gelegenheid te geven je handen te wassen. De keuze om geen waarschuwende flyers op te hangen. De keuze om géén mondkapje te dragen. En de keuze om zelf met mijn eigen lastige emoties aan de slag te gaan als ze mij in de weg zitten. 

Vrijheid, respect en oordeelloosheid.
Dat is wat je van mij mag verwachten. Oh ja, en een oplossing voor trauma, stress en angst. Zou ik toch bijna het belangrijkste vergeten!

 

Wil je reageren? Dat kan via de mail of via onderstaand reactieveld.