fbpx
Skip to main content

Incasseren en loslaten


Ik had de man al aan het werk gehoord terwijl ik een consult afrondde. Fijn, dat de gootsteen nu eindelijk écht ontstopt werd. Die blijdschap duurde niet lang. Gert vertelde dat dit klusje van nog geen een half uurt ons € 644,80 had gekost. Wát?! Zoveel? Dat is toch niet normaal?
Nee, dat was het ook niet (normaal kost zoiets rond de € 150,00). Voor hij het wist stond zijn handtekening op een velletje papier waarop een belachelijk tarief van € 169,- voor een HALF uur stond. Tel daar materiaal bij van € 29,90 per meter (11 meter!) en tel uit je verlies. Ik was woest. Deels op Gert, maar vooral op het bedrijf dat willens en wetens mensen onredelijk veel laat betalen. Formeel staan ze in hun recht... het is het vertrouwen in de mens waar op slinkse wijze misbruik van gemaakt wordt. Dát raakt mij. En toch zat er ook een goeie les in deze ervaring. En dan heb ik het niet alleen over die vanzelfsprekende les over goed lezen voor je je handtekening zet...

Lessen van een nuchtere boer
Wat ik zo leerzaam vond aan dit alles was de reactie van Gert toen ik hem 's avonds laat vroeg of hij nog had gekeken naar de link die ik had gestuurd. Ik had na wat Googlen ontdekt dat dit soort bedrijven vaker zo opereren. Er was op tv ook aandacht voor geweest. 'Nee' zei hij... 'het is gebeurd, er is niets meer aan te doen en als ik er nu weer aan ga denken lost het verder niets op en ga ik me alleen maar rot voelen".
Zo is het. Door er telkens over door te gaan, al is het maar door te Googlen, geef je de situatie toch steeds weer aandacht en dat is niet bevorderlijk voor je stemming. 

Hoe lang wil je er last van hebben?
Zo werkt het ook met andere dingen die gebeuren waar je last van kunt hebben. Je vergissing, je blunder, de fout die je maakte. Het ging allemaal niet express toch? Het was - anders dan de ontstoppers - toch niet je bedoeling om anderen te benadelen of te kwetsen? Hoe lang wil je jezelf kwellen met schuldgevoelens? Hoe lang wil je in de slachtofferrol blijven hangen? 

Dus:

- Doe wat je kunt om het op te lossen / herstellen / goed te maken,
- Uit je gevoelens, (deel het eventueel met anderen - schrijf een blog 😉)
- Laat het los - kijk naar je oorspronkelijke bedoeling, leer er van en richt je aandacht op wat anders.

Natuurtalent versus niet zo'n natuurtalent
Mijn Gert heeft geen EFT nodig om los te laten, hij is een waar natuurtalent. Voor mij ligt dat soms wat anders, hoewel ik zeker merk dat het me steeds beter afgaat. 
Heb jij hulp nodig met loslaten? Schroom niet om contact op te nemen als je geen natuurtalent bent zoals Gert. Soms raakt een thema je zo dat je gewoon even hulp nodig hebt. Niets om je voor te schamen. Welkom!