fbpx
Skip to main content

Vertrouw op Allah maar bind wel je kameel vast.

Naïef?

Ik stap in mijn hardloop-outfit in de auto bij een onbekende vrouw. In een flits denk ik terug aan die keer dat ik met mijn vriendin op tienertoer was. We zaten op het Amsterdamse hotelbed van een onbekende buitenlandse zakenman. We moesten wachten tot hij zijn telefoontje had gepleegd. Misschien moet je voorgaande zinnen even laten doordringen: tieners | onbekende man | hotelbed |  Amsterdam.... 
We hadden hem ontmoet in de trein en hij wilde ons Amsterdam wel even laten zien. Maar eerst even langs zijn hotel. Voor hetzelfde geld belde hij zijn handlangers! Met een beetje fantasie zaten we in de volgende uitzending van 'opsporing verzocht'. In werkelijkheid bedachten we ons dat pas véél later. We kregen een mooie rondleiding en aten op zijn kosten bij Mc Donalds. 

Een ezel stoot zich in 't gemeen....

whats appTerwijl dit voorval door mijn geheugen flitst (ik parkeer het meteen weer), zit ik bij de onbekende vrouw in de auto. Ik was bijna thuis na mijn eerste hardlooprondje van 2018. Het was donker en het regende. Ik waande mij veilig want ik had verlichting vóór en achter en 'locatie live delen' stond aan in mijn Whats App in het heuptasje. Maar ja, hoe veilig ben je als je zomaar bij een vreemde in de auto stapt? 
De auto was eerst zachtjes achter mij blijven rijden. Eenmaal naast mij opende het raampje. Haar telefoon was leeg en ze kon haar vakantieadres niet terugvinden. Aannemelijk. In de droge auto check ik het adres in Google Maps. Onvindbaar. Met nog een telefonische aanwijzing van haar partner (of handlanger ????) vinden we het vakantiehuisje in 10 minuten. De vrouw haalt haar partner op en samen brengen ze mij thuis. Niets aan de hand dus.

Vertrouw op Allah, maar bind wel je kameel vast

camel 1423913 960 720

Ik word een stuk of tien keer bedankt. Want ik had haar zomaar vertrouwd. Er had wel van alles kunnen gebeuren!
Dat is helaas zo ja. Al sinds mijn tienertijd en ook daarvoor. En toch gebeurde het niet. Gebeurt het heel vaak niet. Er zijn gelukkig zoveel meer goede bedoelingen dan slechte. De tekst van een favoriete spreuk schiet me te binnen: "vertrouw op Allah, maar bind wel je kameel vast". De volgende keer dus gewoon mijn lamp weer aan en mijn locatie delen als ik in het donker ga hardlopen.
 
Reageren kan in het veld hieronder