fbpx
Skip to main content

Rust in mij en mijn mobiel: een co-creatie

Ik word wakker en pak mijn mobiel, plant een virtuele boom (ja je leest het goed) en stap onder de douche. Hoe deze ‘onzinnige’ handeling mij meer rust gaf, lees je in dit blog. Mede mogelijk gemaakt door het Universum.

Hart voor de zaak of gekkenwerk?
Vlak voor de zomer werd duidelijk dat het anders moest. Ik was té gestresst. Werk en privé liepen te veel door elkaar. Ik vond het vanzelfsprekend dat ik ‘s avonds en in het weekend ook mijn mails afhandelde, mijn facturatie voorbereidde, nieuwsbrieven maakte en mijn website aanpaste. Dat ik tijdens het eten koken nog appte met collega’s en tijdens het was ophangen nog even belde met de vormgever. Dat de laptop telkens verhuisde van de praktijk naar de woonkamer en vice versa. Dat ik - en nu wordt het gênant - ‘s ochtends als eerste mijn mail en apps checkte en ‘s avond voor ik ging slapen ook weer. Gekkenwerk dus.

Telefoonverleidingen
Niet alleen de laptop, vooral mijn telefoon bleek een grote valkuil. Ik had in mijn broekzak immers 24/7 mijn praktijk binnen handbereik. Inclusief verraderlijke afleiders als Facebook en What’s app. 


Noodzakelijke afspraken met mijzelf

Afspraken met mijzelf - fotoStress ontladen met Emotional Freedom Techniques is effectief, en deze keer moest er daarna ook iets veranderen in mijn gedrag. Ik besloot mijn 'gewenste gedrag' op te schrijven zodat ik op de lange termijn ook mijn passie zou kunnen leven. Het briefje met de titel “afspraken met mijzelf” ligt sindsdien op mijn bureau (klik op de foto om te vergroten). Het herinnert me eraan om de laptop in de praktijk te laten en door de week tijd te plannen voor mijn administratie.


Wish, dream, DO it

Geheel volgens de spreuk op de muur in mijn praktijk ben ik het daarna gaan DOEN. Afspraak = afspraak.
Ik vind het opnieuw mooi te ervaren dat een besluit uit mijn hart, er voor zorgt dat de hulp daarna als vanzelf op mijn pad komt als kadootjes van het Universum. Zo ervaar ik dat. In deze volgorde:

1. Mijn intentie (wens) vanuit oprecht verlangen (droom)
2. In beweging komen (doen)
3. De Wonderen, voor wie ze wil zien:

  • Ik ontdekte ‘toevallig’ een app (*) die mij kon helpen te focussen op mijn werk. Die van de boom ;-) Zo is mijn telefoon tegenwoordig geen verslavende verleider maar een helpende bondgenoot.
  • De toevallige oplossing van de KPN monteur: na 3 jaar “nee helaas mevrouw dat is niet mogelijk”, was daar toch de KPN monteur (die eigenlijk voor iets anders kwam) die wèl wist hoe ik kon telefoneren in de praktijkruimte. Weer een vooruitgang in het scheiden van werk en prive.

Co-creatie
Ik voel intense dankbaarheid voor deze co-creatie tussen mij en het Universum! Ben zo blij met de rust in mijn hoofd, de andere keuzes die ik maak. Het is fijn om weer vrij te zijn in het weekend. Om me te focussen op mijn werk als dat moet, en me te ontspannen als ik thuis ben. Ik heb weer ruimte voor mijzelf én mijn gezin.


En jij?

Wil jij ook wat veranderen in je gedrag? Een gewoonte doorbreken? Misschien heb je wat aan deze tips:

  1. Schrijf je wens op (of teken het, spreek het in - op jouw manier).
  2. Voel hoe je er naar verlangt dat deze wens werkelijkheid wordt.
  3. Stel je voor hoe het zou zijn als het al zo zou zijn.
  4. De belangrijkste: kom in actie. DOE iets in die richting. Alleen de eerste stap. Niet perfect. Doe IETS. 
  5. Let op de Wonderen op je heen. 
  6. Wees dankbaar.

(*) Als ik niet gestoord wilde worden met werken, plante ik met deze app een virtuele boom. Wilde ik dan toch op facebook of op what’s app, dan ging de boom dood. Hoe meer bomen ik in leven hield, hoe mooier de bomen die ik de volgende keer kon planten. Bij mij werkt het. 


Reageren?
Wil je reageren, dan kan dat in het commentaarveld hieronder. Of deel via de sociale mediaknoppen onder het commentaarveld.