Vrijblijvend kennismaken?
In de praktijk of online

Maak zelf je afspraak

ook voor vervolgafspraken

Emotionele Yoga

Yin-Yoga
Sinds kort volg ik wekelijks een les Yin Yoga bij Yoga en zo Aalten. Een vorm van Yoga waarbij je vrijwillig minutenlang in ongemakkelijke, soms pijnlijke houdingen ligt of zit. Het is dat mij is beloofd dat het goed is voor mijn lijf, want als ik naar de eerste reactie van mijn lichaam zou luisteren....Ik zou het liefst heel gauw weer uit de de houding gaan.
Terwijl ik nog in de ‘kikker’ houding zit, leg ik de link met Emotional Freedom Techniques. Is het bij emotionele pijn en ongemak niet precies hetzelfde? Daarbij is mijn eerste reactie ook die van 'erbij weggaan'.

Ontspanning is het toverwoord
Net als bij mijn dagelijkse koude douche, blijkt ontspanning ook bij Yoga het toverwoord te zijn. Ik blijf met aandacht bij al het ongemak. Op aanwijzing van Astrid ontspan ik bij elke uitademing iedere spier die onnodig mee wil doen. Dat vergt wat concentratie, maar het gaat! De aanvankelijke pijn vermindert en ik zak bij elke uitademing dieper in de houding. Best relaxed eigenlijk. Na ‘de schoenveter’ en de ‘banaan’, voel ik al wat meer ruimte in mijn lijf. En niet te vergeten: een aangename rust in mijn hoofd.

yogaYoga en EFT 
Inmiddels weet ik uit ervaring dat het ook zo werkt bij emotionele pijn en nare gevoelens. Als het er ‘gewoon’ mag zijn, ebt het weer weg. Bij EFT speelt acceptatie en ontspanning (net als bij Yoga) ook een grote rol. Hardop uitsprekend en al kloppend neemt de intensiteit af van alles wat ik eerst liever niet wilde voelen. Het laat letterlijk los en er ontstaat een aangename rust in mijn hart, hoofd en lijf.

Emotionele Yoga: fantasie of werkelijkheid?
Op weg naar huis gaat mijn fantasie met me op de loop. Ik zie het al voor me: een EFT groep die maandelijks Emotionele Yoga komt doen bij mij in de praktijk. Even de stress -of wat het ook is dat ons dwarszit- lozen tijdens een gezamenlijke klop-sessie. In plaats van matjes en kussens, staan glazen water en een doos tissues klaar voor de deelnemers. Immers: stress en ongemakkelijke gevoelens hebben we allemaal. Ook al zijn onze verhalen verschillend, emoties zijn universeel en thema’s vaak herkenbaar.
Een vreemde fantasie? Of misschien de trend van morgen?

Vreemd?
Is het eigenlijk niet vreemd dat we vrijwillig wekelijks ongemak en pijn ervaren (en loslaten) tijdens de Yogales, en we pas EFT consulten overwegen als we dik in de problemen zitten? Dat een abonnement "Emotionele Yoga" voor veel mensen nog geen vanzelfsprekendheid is? En dan heb ik het nog maar niet over groepslessen ;-) 

Reageren?
Wil je reageren, dan kan dat in het commentaarveld hieronder. Of deel via de sociale mediaknoppen onder het commentaarveld.

Praktijk EFT-Aalten 

Akkermateweg 10  
7122 LG Aalten  
06-55 90 85 60

KvK 54636043 
btw nr NL127877769B01 
IBAN NL20 KNAB 02 58 24 15 78

Irritant hè? Zo'n pop-up...(*)

wc rol

Tja, tenzij het je echt wat brengt. Wil jij meer rust in je hoofd en hart? Ik deel mijn praktische tips graag met je. Inclusief de zelfhulpvideo! De tips zijn net zo effectief als wc papier. Ze werken alleen als je ze gebruikt... 😉

Waar mag het heen?

Je begrijpt dat je hierdoor met enige regelmaat berichten van me zult ontvangen. Graag het vakje 'e-mail' aanvinken, dan hebben we dat ook gehad. Alles voor de privacy...(**)

 

* Wil je deze pop-up niet irritant vaak tegenkomen, accepteer dan cookies.
**Je kunt op elk gewenst moment uitschrijven. Zie ook het privacybeleid.