fbpx
Skip to main content

Solliciteren? Je bent getikt!

Ik was gastspreker bij Stichting de Broekriem. Dit is een landelijke vrijwilligersorganisatie die door drie werkloze twintigers is gestart. Ze vonden elkaar in de behoefte aan inspiratie tijdens de zoektocht naar een baan. Op uitnodiging schreef ik onderstaand blog. 

foto lezing/workshop 

 

 

 

 


Emotionele achtbaan
In de achtbaan is het lastig om grip te hebben op jezelf. Op de spannendste momenten jezelf toespreken 'ik blijf rustig!?' Dat heeft weinig effect als je lijf 'paniek!' roept. Je zou getikt zijn om jezelf zo voor de gek te houden!
En toch doe je dat. Zeg jij na een afwijzing ook 'volgende keer beter', terwijl de teleurstelling op je gezicht te lezen is? Je probeert weer eens de sfeer thuis goed te houden, terwijl je steeds moederlozer wordt. Wie hou je voor de gek? En hoeveel energie heeft jou dat al gekost?


Tik jezelf voor je kop, dan ga je niet over de kop ;-)

Een achtbaan laten stoppen gaat niet; je hebt geen invloed op alles. Of je afgewezen of aangenomen wordt, beslist een ander. Maar je eigen reactie op wat je overkomt, daar heb je wél invloed op. Hoe zorg je dat jij niet 'over de kop' gaat?

Wil jij:

  • minder stress thuis
  • meer energie
  • met een beter gevoel op een vacature reageren
  • met meer ontspanning een sollicitatiegesprek ingaan
  • teleurstellingen makkelijker aankunnen

Probeer eens Emotional Freedom Techniques (EFT): tikken op je hoofd! Klinkt dit gek? Je brein en lichaam slaat allerlei ervaringen en emoties op. Soms op een ongunstige manier. Door te tikken op speciale plekken, ontlaad je de emotie en reset je je brein. Dit effect wordt gelukkig door toenemend wetenschappelijk onderzoek bevestigd. Ik ben dus niet getikt ;-)


Buckle up

EFT leg je niet zomaar uit in een blog. Dus, buckle up voor minder sollicitatiestress en vraag de mee-doe-video aan. Ervaar wat EFT met jou doet: veel minder eng dan een achtbaan!

Enne....voor sollicitatiestress kun je natuurlijk ook allerlei andere stress invullen: stress omdat je je huis maar niet kunt verkopen, stress omdat je juist moet verhuizen, stress voor een examen, stress omdat zwanger worden niet lukt, stress om de tandarts, stress om......vul maar in.  


Wil je reageren op dit artikel?
 
Laat dan een reactie achter in het commentaarveld hieronder. Of deel via de sociale mediaknoppen onder het commentaarveld.


Lees ook hoe de workshop/lezing is ervaren en welke concrete resultaten deelnemers hebben geboekt!