fbpx
Skip to main content

Mede mogelijk gemaakt door.....

Wat mensen zeggen
"Wat is het hier mooi zeg! En wat een lieve hond heb je! Ik werd al zo fijn begroet toen ik aan kwam rijden!". 
Dit zijn de standaard uitspraken die ik hoor van mensen die hier voor het eerst komen. En als ze naar het toilet zijn geweest komt daar nog bij: "wat een leuk behang!"
Mooi om te horen allemaal! Ik ben zelf ook elke dag nog blij en dankbaar wanneer ik hier binnenloop. Uitzicht op de koeien, de stilte (als de trein niet net langsrijdt ;-), een mooie witte orchidee die al voor de tweede keer uitbundig bloeit en de op elkaar afgestemde inrichting...het is helemaal naar mijn smaak en voor mij een fijne plek om te zijn. Zelfs het schoonmaken doe ik hier met plezier!

koeien

Healing environment
Tot voor kort dacht ik daar verder niets van, maar onlangs hoorde ik over het begrip 'healing environment' (helende omgeving). Kortgezegd: er is wetenschappelijk aangetoond dat de omgeving direct invloed heeft op het genezingsproces. Dezelfde behandeling in een ruimte met tl verlichting en ongezellige, 'steriele' inrichting, heeft minder effect dan die behandeling in een sfeervolle ruimte. 

Tara
Tara, bedankt!

Aha! Het is dus niet alleen een fijne werkplek voor mìj, maar het draagt ook nog eens bij aan het effect van de sessies! Hmmm ik kan dus niet meer zeggen dat het resultaat ligt aan de effectieve technieken (in combinatie met de juiste match tussen cliënt en therapeut natuurlijk).... Het komt er op neer dat het óók komt door onze trouwe viervoeter en het mooie behang :-). 

Wanneer een cliënt zich weer zo welkom voelt door Tara, glimlach ik van binnen en krijgt ze na afloop een extra aai over haar kop!

(PS, Tara is zó lief dat ze ook perfect assisteert bij mensen die hier komen om van hun hondenangst af te komen. En als dat in het begin nog een brug te ver is...ze vindt het ook niet erg om even in de bench te blijven)

Wil je reageren op dit artikel? Laat dan een reactie achter in het commentaarveld hieronder.