fbpx
Skip to main content

Waar begin ik?


Hoe ruim je een kamer vol troep op? Precies, je begint bij dat waar je het eerste bij kunt. Eerst ruimte maken. Zo werkt het ook als je jezelf wil helpen met EFT. Probeer je sessie af te bakenen en voorkom dat je verzandt in een enorme brei aan issues, dan wordt de chaos namelijk alleen maar groter. Denk even terug aan die kamer vol troep. Je kunt beter één la, kast of vensterbank opruimen dan overal een beetje doen. 

tip 1: Stel prioriteiten
Het kan helpen om 'alles wat je dwars zit' eerst eens op te schrijven. Misschien ontdek je dan zelf wel wat je NU het meest in de weg zit. Soms is dat hetgeen je het eerst te binnen schiet, soms ook dat wat je het meeste raakt.

tip 2: Baken af
Kies één heel concreet voorbeeld uit je dagelijkse leven waarbij je jouw issue zo ervaart. Toen en toen, daar en daar met die en die. Dat was vervelend, kwetsend, emotioneel etc. Dáár ga je dan EFT op toepassen, op díe herinnering. Of op jouw voorstelling van iets in de toekomst dat je zorgen baart. Ook dat stel je je zo levendig mogelijk voor. 
Merk op wat die herinnering of dat toekomstbeeld NU met je doet en ga daar mee aan de slag.

tip 3: Begin!
Als bovenstaande twee tips je niet helpen: begin dan met hoe je je op dit moment voelt. Misschien voel je twijfel over waar te beginnen, misschien verwarring of onzekerheid of je 't wel goed doet. En misschien overweldigt het je als je beseft hoeveel er speelt. Ook dáár kun je mee aan de slag vóór je aan het echte thema begint. Maar begin érgens. Alles wat je doet is winst. 

tip 4: Laat je niet afleiden
Als je eenmaal bent begonnen kan het zijn dat er tussendoor andere dingen te binnen schieten. Parkeer die dan even en maak eerst af waar je aan begonnen bent. Met afmaken bedoel ik: dat je bij die denkbeeldige situatie/herinnering/fantasie geen reactie meer ervaart. Dat het neutraal is geworden. 
Al het andere kun je onthouden of noteren om later op terug te komen.

Succes!
Heb je vragen? Stel ze gerust. Je mag natuurlijk even bellen, mailen of appen. Ik help je graag verder op weg.