fbpx
Skip to main content

100 x Klaagvrij

Pop-up project | met gratis armbandje

21 dagen zonder klagen, zeuren en mopperen? Ida Sluiskes (Culem massages) en ik gingen de uitdaging aan. En we zijn enthousiast! Graag willen we meer mensen inspireren, en daarom starten we ons pop-up project 100x Klaagvrij. We delen hiervoor honderd armbandjes uit. Waarom armbandjes en hoe er eentje aan te vragen?  Dat lees je hieronder.

boekEr was eens een boek
Anita kreeg via-via het boek ‘Een betere wereld door minder te zeuren, mopperen en klagen’ (A complaint free world, Will Bowen). Raakte geïnspireerd, schreef er een blog over, mailde het concept aan Ida voor feedback en ook zij raakte geïnspireerd, zals je kunt lezen in haar blog. En zo is het gekomen :-)

Hier draait het allemaal om
Het principe van de beweging A complaint free world: bewustwording van je klaaggedrag en je woorden vervolgens met zorg kiezen. Klagen heeft namelijk geen zin, leidt tot irritatie en het is nog besmettelijk ook. Er is geen pilletje voor - maar wel iets anders, dat zelfs nog beter werkt: een simpel armbandje.

Simpel maar niet eenvoudig
Niet meer klagen. Het lijkt zo simpel, maar is moeilijker dan je denkt. Daarom is er een handig hulpmiddel: een armbandje dat je van pols wisselt als je jezelf betrapt op klagen, roddelen of bot bekritiseren. Na 21 dagen dragen om dezelfde pols heb je de zeurgewoonte van je afgeschud en is jouw kijk op klagen voorgoed veranderd.

Geef het door
Zoals je inmiddels al begrepen had: wij zijn fan. Dat wil trouwens heus niet zeggen dat we 100% succesvol zijn. Maar: de intentie telt. Nadenken over je klaaggedrag telt. Zorgvuldig omgaan met woorden en mensen telt. En dat willen via dit project graag doorgeven. We verdienen hier niets aan en hebben geen aandelen in deze beweging. De bandjes kochten we met eigen geld, en vooral: met onze eigen overtuiging.

Word klaagvrij
Wil jij je eigen wereld mooier maken door ‘klaagvrij’ te worden? Vraag dan bij een van ons een armbandje aan! Dit kost je helemaal niets, behalve een postzegel voor eventuele verzending. ( Ophalen is gratis :-) )

klaag vrij bandjeHeb je het bandje ontvangen:

  • Doe het bandje om een van je polsen,
  • Verplaats het armbandje als je hardop klaagt, zeurt, moppert of roddelt,
  • Hou vol, blijf telkens opnieuw beginnen,
  • Wanneer het bandje 21 dagen om dezelfde pols zit, heb je een nieuwe goede gewoonte aangeleerd.

Brrrr....Paars!
Draag je nooit armbandjes of hou je niet van de kleur paars? Je kunt ‘m ook op je bureau leggen (en verschuiven van links van het toetsenbord naar rechts) of het armbandje in je broekzak doen en verplaatsen van de ene naar de andere kant.

Bestellen & reageren
Bestel op tijd, want op is echt op. We kijken uit naar je aanvraag!
Wil je reageren, scrol dan verder naar onder en laat een reactie achter.

Wegens succes niet meer leverbaar via Ida en mij. Je kunt wel bestellen via Will Bowen

(daar hebben wij ze ook besteld, maar een leuk ander armbandje werkt natuurlijk óók)