fbpx
Skip to main content

Over Faster EFT


Wat is Faster EFT?

 

Als je leest: 

“Bij Faster-EFT wordt er kortdurend met twee vingers op bepaalde plekken op je lichaam (gezicht en romp) geklopt terwijl je je onderbewuste opdracht geeft om je probleem los te laten"

 

Heb je dan enig idee wat Faster EFT inhoudt en hoe het jou kan helpen? Nee, waarschijnlijk niet. Het laat zich het beste uitleggen door het te ervaren. De kortste weg is dan ook het maken van een gratis kennismakingsafspraak of het inschrijven voor een kennismakingsworkshop.

In het menu links vind je verdere uitleg en een You-Tube filmpje met een voorbeeld sessie. Dit zal je wat meer duidelijkheid geven. Ook de zelfhulpinstructie (film) kan een goede start zijn.

 

Of klik op onderstaand logo voor een interview bij Aladna FM dat ik gaf.

logo Aladna-FM

 

Neveneffecten

Het is goed mogelijk dat je zeer moe, loom en ontspannen wordt na een consult. Ook gapen en boeren tijdens de therapie zijn normaal. Het is ook mogelijk dat je de nacht na de sessie druk droomt en zweet.

Het is mogelijk dat ook andere lichamelijke en emotionele klachten oplossen of afnemen door de sessie zonder dat je daar direct aandacht aan hebt gegeven.

Een enkele keer komt het voor dat oude gevoelens en herinneringen na de sessie boven komen. Het advies is om dit meteen (zelf) te behandelen. Als je behoefte hebt aan begeleiding, mag je altijd contact opnemen voor ondersteuning.

 

FAQ

Hoeveel consulten heb ik nodig?

Het aantal consulten dat nodig is om een klacht te verhelpen is afhankelijk van een aantal factoren en nooit met zekerheid te voorspellen.

Wat mee speelt zijn de onderliggende oorzaken van de klacht. Soms lijkt een klacht eenvoudig en blijken er onderliggende oorzaken te zijn die de oplossing wat complexer maken. Andersom komt het ook voor dat complexe klachten onverwacht vlot oplossen.

Natuurlijk hangt het er ook vanaf of je bereid bent om eventuele onderliggende oorzaken aan te pakken en of je thuis ook aan de oplossing van je klacht werkt.

Na het intakegesprek is wel een schatting te maken, maar dit is en bijft slechts een schatting.

 

Moet ik er in geloven voor het werkt?

Nee,  je hoeft er niet in te geloven.

Ook mensen met een aanvankelijk sceptische houding hebben ondervonden hoe effectief EFT is.

 

Waarom heb ik een therapeut nodig?

Niet complexe hulpvragen kun je goed zelf oplossen met EFT; doe dit vooral!

Maar....een duurzaam effect bereik je doorgaans door meerdere aspecten van een klacht te behandelen en niet alleen de oppervlakkige uitingen van de klacht.

Ook de diepere oorzaken zijn belangrijk. Juist omdat mensen 'blinde vlekken' hebben waar het om deze diepere oorzaken gaat van complexere problemen of terugkerende problemen, is het een meerwaarde om EFT samen met een gekwalificeerd therapeut te doen. Mijn eigen ervaring is dat ik in mijn eentje nèt niet ver genoeg ga om de 'angel' eruit te halen.

Het effect onderbouwd

EFT is effectief

Internationaal onderzoek heeft dit in de praktijk aangetoond. Soms is EFT zelfs effectiever dan andere, meer gangbare methoden. Zie bijvoorbeeld dit artikel waarin wordt verwezen naar hersenscans waarop het effect bij een gegeneraliseerde angststoornis in beeld wordt gebracht:

 

Blauw =  Normaal  Turquoise =  Licht dysfunctioneel  Roze =  Merendeels dysfunctioneel  Rood  =  Ernstig dysfunctioneel

 

Uitleg op internet:

Zie ook de volgende film van Bruce Lipton: Klik hier (aanrader).
Ook Robert Smith, oprichter van Faster EFT, legt geweldig mooi uit hoe ons brein werkt in de volgende film (klik hier).

 

Onderzoek:
Voor meer informatie over onderzoeken verwijs ik naar de website van EFT- universe.

 

Voor wie is EFT geschikt, en voor wie niet?

Voor wie is EFT geschikt en voor wie niet?

Geschikt voor héél veel mensen

EFT is een oplossing voor een breed scala aan uitdagingen, problemen en klachten bij zowel volwassenen als kinderen en jongeren. Ik hou er van te werken met mensen die bereid zijn zich te laten verrassen over het effect van een sessie. 
Maar eerlijk is eerlijk: ik kan niet iedereen helpen (hoe enthousiast ik ook ben over EFT, er bestaat volgens mij niet één oplossing voor alles en iedereen). 
Als je meer of andere hulp nodig hebt, merken we dat meestal snel. Ik verwijs indien mogelijk door naar andere hulpverleners. 

Leeftijdsgrens

Ik behandel alleen mensen vanaf 14 jaar en ouder, omdat dat nu eenmaal beter bij mij past. Bij jongere kinderen kan ik jou als ouder leren hoe jij je kind kunt helpen met EFT. 

Psychiatrie 

Ik behandel mensen met klachten die verband houden met gediagnosticeerde persoonlijkheidsstoornissen en schizofrenie, alleen in overleg met de behandelend psychiater. 

Reeële verwachtingen

EFT werkt niet voor de genezing van:
-  Acute, medische klachten
- Degeneratieve ziekten (zoals kanker)
- Chronische ziekten (Reuma, MS, etc)

EFT kan wel een positieve bijdrage leveren aan de psychische aspecten van de ziekte, zoals ‘het omgaan met’ en het verwerken van 'de gevolgen van'.

Maak vrijblijvend kennis

Lees meer …Voor wie is EFT geschikt, en voor wie niet?