fbpx
Skip to main content

Online training

Reset je brein met EFT

Op je woorden letten

Op je woorden letten

Je woorden vertellen hoe je denkt, bijvoorbeeld over jezelf. Maar klopt alles wat je over jezelf denkt en zegt wel? Zeker als je heel stellig bent in je uitlatingen en woorden als 'ik ben....'  of 'het is...' gebruikt, zet je de situatie als het ware 'vast'. Terwijl je ook woorden kunt gebruiken die meer perspectief bieden. Dat voelt vaak veel fijner. Het kan handig zijn om je eigen woorden eens onder de loep te nemen.

 

Lees meer …Op je woorden letten

Sorry zeggen...hoezo eigenlijk?

Wanneer je een ander onbedoeld hebt gekwetst door iets wat je (niet) deed of zei, dan kan het gepast zijn om je excuus aan te bieden (eigenlijk pas als je zeker weet dat je die ander inderdaad hebt gekwetst). In heel veel andere gevallen is 'sorry' overbodig. 

 

  

Alternatieven voor 'sorry':

Als je geen zin hebt in een voorstel: "Dankjewel voor de uitnodiging. Veel plezier; ik laat het (deze keer) aan mij voorbij gaan."

Als je wel wilt maar er geen tijd aan kunt/wilt geven: "Nee, dán kan ik niet, maar ik kan wel op/om....

Als je iemand aanstoot: "Heb ik je bezeerd? (pas dan is een excuus op zijn plaats)" Of: "Heb ik jou ook laten schrikken?"

Als je emotioneel wordt van iets: "Dit raakt me" of "Ik voel me (....)" Of:  NIETS zeggen en het er gewoon laten zijn. Mooie parallel ook met EFT...tijdens een sessie laat je immers ook alles wat er is er gewoon zijn. Dan ben je ook niet steeds 'sorry' aan het zeggen. Tijd om dat buiten de sessies om ook niet te doen.

Succes!