Vrijblijvend kennismaken?         
In de praktijk of online            

Maak zelf je afspraak             

ook voor vervolgafspraken               

    

logo met praktijk

Even voorstellen


1 Anita Eeltink profielfoto
Levensloop in een notedop

Mijn naam is Anita Eeltink, ik ben geboren in 1975 in Almelo. Ik heb verpleegkunde gestudeerd en daarna in Enschede gewerkt in een psychiatrisch ziekenhuis. Nadat ik in 2000 mijn man Gert heb leren kennen, ben ik verhuisd naar Aalten waar we wonen met onze twee kinderen (en 50 koeien, een hond en een kat). 


Mijn kennismaking met Emotional Freedom Techniques

Vanaf ongeveer 2007 heb ik diverse cursussen gevolgd, gericht op zelfontwikkeling, waaronder NLP en coaching. Ik las ook een artikel over EFT (emotional freedom techniques) en dacht: dit kan niet; dit is tè simpel, dat kan gewoon niet werken. Ik ging met mijzelf aan de slag aan de hand van de toen nog Engelstalige handleiding en was al snel enthousiast. Als kind van gescheiden ouders had ik de nodige emotionele bagage. Het heeft mij geholpen de stap te zetten om het contact met mijn vader na meer dan 15 jaar weer te herstellen, waar ik heel, heel dankbaar om ben (ik had het contact zelf verbroken op mijn 16e....). 

De proef op de som

In die beginfase, toen ik nog niet zeker wist of het wel echt werkte, of dat ik mijzelf voor de gek hield, was ik met mijn moeder in de sauna. Hierbij was zij verkrampt van angst aan de badrand aan het 'genieten' van het warme water in het ondiepe zwembad. Ik stelde voor EFT toe te passen; ik had het immers net ontdekt en was nieuwsgierig of het ook bij haar zou werken. En jawel: binnen een aantal minuten stond ze ontspannen midden in het zwembad en niet veel later ging ze (vrijwillig) koppie onder! Huh?! We keken elkaar verbaasd aan en moesten ook wel lachen. Dat was toch wel erg bizar.... hier moest en zou ik meer van weten!

Professionele start

In 2008 volgde ik de basiscursus EFT bij Realisatietrainingen van Ben Meijer in Apeldoorn. Dit heeft mij enorm geïnspireerd en verder geholpen in mijn eigen leven en af en toe kon ik mensen in mijn omgeving helpen met EFT. Diep van binnen wist ik toen al dat ik EFT verder ‘op de kaart’ wil zetten. Ik heb daarna de HBO-opleiding tot EFT-therapeut gevolgd; eveneens bij Ben Meijer. Begin 2012 ben ik gestart met mijn eigen praktijk en in de zomer van 2015 heb ik samen met enthousiaste collega's de Stichting EFT opgericht. Waarom? Omdat ik een missie heb!

Missie

Het is mijn missie om volwassenen te helpen hun eigen rommel op te ruimen, zodat ze gelukkiger met zichzelf / hun leven zijn èn ze de rotzooi niet doorgeven aan de volgende generatie. Als iedereen zijn eigen rommel opruimt, wordt de wereld een stukje mooier! En het fijne is: je hoeft het niet alleen te doen. Ik leer je technieken waar je zelf mee aan de slag kunt. Dat is voor mij belangrijk: jou je EIGEN kracht laten ervaren. En waar nodig help ik je met de grote schoonmaak.

Oplossing

Natuurlijk is niet elke klacht opgelost binnen een paar minuten zoals bij mijn moeder, maar nog steeds geniet ik van de momenten waarop cliënten mij verbaasd aankijken na de eerste rondjes kloppen. Huh?!.... "Ja, zo werkt EFT ", zeg ik dan, en dat is het begin van de oplossing.

0
0
0
s2sdefault