fbpx

Vrijblijvend kennismaken?
In de praktijk of online

Maak zelf je afspraak

ook voor vervolgafspraken


Wat is Faster EFT?

 

Als je leest: 

“Bij Faster-EFT wordt er kortdurend met twee vingers op bepaalde plekken op je lichaam (gezicht en romp) geklopt terwijl je je onderbewuste opdracht geeft om je probleem los te laten"

 

Heb je dan enig idee wat Faster EFT inhoudt en hoe het jou kan helpen? Nee, waarschijnlijk niet. Het laat zich het beste uitleggen door het te ervaren. De kortste weg is dan ook het maken van een gratis kennismakingsafspraak of het inschrijven voor een kennismakingsworkshop.

In het menu links vind je verdere uitleg en een You-Tube filmpje met een voorbeeld sessie. Dit zal je wat meer duidelijkheid geven. Ook de zelfhulpinstructie (film) kan een goede start zijn.

 

Of klik op onderstaand logo voor een interview bij Aladna FM dat ik gaf.

logo Aladna-FM

 

Emotional Freedom Techniques (EFT)


Heb je problemen waar je maar niet vanaf komt? Heb je alles geprobeerd en geloof je niet meer dat er een oplossing voor is? Je zult verbaasd staan hoe effectief EFT is.


Een andere kijk op problemen
Als je een probleem of klacht hebt, is er NIETS MIS met je. Je manier van reageren is 'slechts' gebaseerd op dat wat je eerder hebt ervaren (*) en de emoties die daaraan gekoppeld zijn. Diezelfde emoties worden getriggerd bij gebeurtenissen in het hier en nu. Vaak zie je zelf het verband niet meer tussen die eerdere gebeurtenissen en het hier en nu. Het gaat 'automatisch'. Wanneer emoties meespelen, kun je het gevoel hebben dat het je overvalt en dat je daar geen grip op hebt. Met EFT beïnvloed je die 'automatische piloot' rechtsreeks.

Direct effect
Het effect van EFT is dat je reacties op je probleem of klacht veranderen. Het beeld vervaagt, je kunt er moeilijker 'bij komen' of 'het staat verder van je af'. Het terughalen van dezelfde (nare) emotie kost meer moeite, of is onmogelijk geworden. Sensaties in je lichaam zoals spanning nemen af. Ook zeggen mensen vaak dat ze er anders tegenaan kijken en dat er ruimte is voor andere gedachten. Je reageert daarna 'automatisch' op een prettiger manier.

Hoe gaat EFT?
Er wordt met twee vingers op speciale (meridiaan)punten op je gezicht en romp geklopt. Tegelijkertijd zeg je korte zinnen na die je automatische piloot de opdracht geven om het probleem los te laten. Emoties worden hierdoor letterlijk ontladen. Dit is een belangrijk onderdeel van EFT.
Daarna denk je aan iets fijns en aan iets onbelangrijks. Deze onderbreking van je automatische reactie maakt het voor je brein lastig om je probleem vast te houden (zie ook de voorbeeldsessie op deze pagina).

Praktisch, luchtig èn ZELF te doen!
Voor veel mensen is dit een prettige, veilige manier van (ver)werken. Mensen die EFT hebben toegepast zijn over het algemeen enthousiast over de aanpak en verbaasd over het resultaat. Het is ook goed zelf toe te passenbij eenvoudige klachten.

Voor jou?
Er zijn klachten/problemen waarbij EFT effectief is, maar er zijn ook mensen voor wie ik het bij voorbaat niet zal aanradenJe kunt vrijblijvend kennismaken en daarna beslissen of je een consult wilt afspreken. Het kennismaken kan telefonisch, via Skype of persoonlijk in de praktijk.


*) Met EFT werk je veel met herinneringen. Een herinnering hoeft niet persé oud te zijn. Als je bang bent voor een spin en je kunt je NU voorstellen hoe dat ook alweer voelt, dan is dàt gevoel de herinnering. Een herinnering kan ook een beeld zijn dat je nog voor je ziet, een sensatie in je lichaam of een geluid dat je innerlijk nog kunt horen. Uiteraard zullen soms ook oudere (jeugd)herinneringen gebruikt worden. De herinneringen waarmee we werken, hoef je niet altijd vooraf te 'bedenken', ze dienen zich vaak spontaan aan.

Praktijk EFT-Aalten 

Akkermateweg 10  
7122 LG Aalten  
06-55 90 85 60

KvK 54636043 
btw nr NL001577248B15
IBAN NL20 KNAB 02 58 24 15 78